Jak dbać o lakier?

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
T
Toldi
Forumowicz

Jak dbać o lakier?

Post autor: Toldi »

jesli ktos z warszay szuka pomocy w odnowieniu lakieru, polecam firmę Shinefactory ora G-force AutoDetailing.
Obie firmy naprawde profesjonlnie przygotowuja auta zarówno na zewnatrz jak i wewnatrz, robiłem tam auta i lakier zmienia sie nie do poznania :)
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Jak dbać o lakier?

Post autor: jakub_bb »

ja bardzo polecam paste polerska z firmy 3M troche sie trzeba namachac ale efekt jest zdumiewajacy jaka glebie potrafi ta pasta wyciagnac
o
olinek2
Forumowicz

Jak dbać o lakier?

Post autor: olinek2 »

Mniej byś się namachał jak byś maszyną poleciał :)

Menzerana też jest świetna, w sumie to opinie czy 3M czy Menzerana są podzielone :) Obydwie marki dobre i środki też :)
Awatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
Auto: Audi A4 B6
Model: 1.9 TDI AWX

Jak dbać o lakier?

Post autor: jakub_bb »

no tak ale maszynke to trzeba miec :-P
kiedys polerwoalem auto TEMPO ale juz jakis czas temu postanowilem kupicz 3M koszt ok 63zł za 1L ale jest mega wydajna wiec warto :)
o
olinek2
Forumowicz

Jak dbać o lakier?

Ja kompletuje pomału zestaw, polere z UK już mam (Silverstone chwalony na kosmetykaaut, a koszt w sumie nie wielki - <200zł).
Jeszcze gąbki, pasty i wosk i będzie cacy :). Mam sporo znajomych chętnych to się jakoś zrekompensuje inwestycja :).
Z jednej strony nie ma lata z drugiej dobra pogoda na polerkę poza garażem, bo po deszczu się tak nie kurzy, a słońce nie dopieka i lakieru nie grzeje :)
D
DanielSXE
Forumowicz

Jak dbać o lakier?

Post autor: DanielSXE »

Sam wosk da radę, jeżeli dobrze go wetrzesz.
Jeżeli Twoje dziecko rusza Toledziakiem z piskiem to wiedz, że coś się dzieje :D :D

Jeżeli Twoje dziecko jeździ furą z głośnym wydechem to wiedz, że coś się dzieje :D
o
olinek2
Forumowicz

Jak dbać o lakier?

No wosk zamaskuje, ale jak grubo położysz to nie będzie się dobrze trzymał...
Przed woskowaniem, po długim okresie słabego dbania o lakier, trzeba budę wyglinkować, a jeśli lakier tego wymaga to przeprowadzić korektę lakieru przez polerowanie. Później można już politurą wyciągnąć kolor, chyba że pasta ma już w sobie politurę to tylko trzeba woskiem pociągnąć by lakier zabezpieczyć. Mówimy o dobrym wosku, bo te tanie są o kant d... potłuc :P
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.8 20V

Jak dbać o lakier?

Post autor: damian1231795 »

Dzięki .Będę próbował pastą a jak nie pomoże to trudno aż tak to tego nie widać.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
o
olinek2
Forumowicz

Jak dbać o lakier?

Jeśli wyczuwasz nierówności pod palcem to jest to do spolerowania, ale jeśli spojrzysz z boku i masz lustro idealne, a pod innym kątem widać te zmatowienia, to już nic nie zrobisz :/
Awatar użytkownika
damian1231795
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.8 20V

Jak dbać o lakier?

Post autor: damian1231795 »

Właśnie mam tak jak kolega wyżej opisuje ale może wosk koloryzujący pomoże to zakryć.
Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej - szaleniec???

Nic na siłę , lewy pas , gaz i płynę ......:)
ODPOWIEDZ