prawdopodobnie to przez kabelki które wychodzą na lewo od akumulatora to chyba rozrusznik taki czarny one dymia przy podłączonym aku
[ Dodano: 2010-05-24, 21:23 ] padł rozrusznik i kable sie także w jednym miejscu chyba przepaliły.koszt z nowym rozrusznikiem 350zł i kablami plus robocizna 550zł
A ja proponuje żeby nie było problemu płyn do mycia silnika np. ARWA lub AKRA odczekać około 30 min. i wodą w butelce po płynie do szyb spłukać należy tylko pamiętać żeby całą rzepe i brud wcześniej zeskrobać. Może i czasochłonne ale dokładne i nie ma póżniej problemów z rozrusznikiem alternatorem i akumulatorem czyli elektryką a sposób wypróbowany na silniku benzynowym.A tak na marginesie to rozrusznik i tak by umarł mycie nie miało żadnego wpływu na elektromagnes
Cześć.
Mam pytanie czy wykonujecie tą czynność ? Chciałbym umyć autko pod maską by prezentowało sie ładnie ale sie boje by nie uszkodzić niczego.
Jakich preparatów używacie ? i potem myjką ciśnieniową spłukiwać czy wystarczy cisnienie z węża ogrodowego ?
Na co uważać ?
Nie wiem jak tam w benzynie, ale ja diesla traktowałem karcherem i wężem ogrodowym, na początku zawijałem folią złączki, ale teraz już mi się nie chce, ważne, żeby myć z głową Używałem lekkiej chemii do myjek ciśnieniowych.
Nom, tak myślę, że zakupie jakiś preparacik typu ta akra czy podobnie sie nazywa i powolutku potem psikając tez wodą z buteleczki sobie bede szmatką lecial i szczoteczką Nie chce ryzykować żeby mieć jakieś kłopoty. Potem jakiś plak żeby sie świeciło jak psu jajca