[ALL] Jakie CB Radio kupić ?

Tematy o CB-radiach, antenach i pochodnych.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony
Auto: Hyundai
Model: ix35

Post autor: gurszczak »

ADIWWL, weź może sobie unidena 520 i do tego jakąś antenkę presidenta i będzie git zestawik jak masz troszkę wiecej kasy to możesz radio wziąść też presidenta. Antena to np. MISSOURI
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
A
ADIWWL

Post autor: ADIWWL »

Szukam unidena ale na allegro znajduje tylko tti http://www.allegro.pl/item788484099_rad ... owice.html
Jeszcze zastanawiam się nad anteną czy z magnesem czy może montowana na stałe może tak by jej nie ukradli ale nie chciałbym w żaden sposób ingerować w karoserię wiercić itp. jest jakiś inny system mocowania ?
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony

ADIWWL, tu masz Uniedena http://www.allegro.pl/item794510557_cb_ ... ranie.html ja miałem kilka anten na magnes zaznaczam krótkich anten (Hustler, Prsident Floryda) i teraz zamontowałem antene na stałke Lemma 90cm i jak dla mnie jest oki montowana jest na podstawce i nie trzeba nić wiercić w karoserii.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
A
ADIWWL

no dzięki za podpowiedz poszukam unidena większość poleca a jak jest z ta podstawką rysuje lakier ? łatwo ją wyrwać (jakby złodziej próbował)
B
Bodek

Post autor: Bodek »

ja powiem tak mam Uniden 520 xl podajże i antenkę na magnesie presidenta misurii 80cm na magnesie i w zupełności wystarcza. Zasięg do około 15 km w terenie niezabudowanym.
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony

ADIWWL, jak kupisz magnes to od razu zaopatrz się w jakaś bezbarwną naklejaną podkładkę pod nią bo niestety rysuje lakierek a najgorzej jak dostanie sie jakiś piasek pomiędzy maskę a magnes, a co do wyrwania magnesu to zawsze się chowa do bagażnika wiec złodziej nic nie widzi.
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
B
Bodek

Post autor: Bodek »

gurszczak pisze:zaopatrz się w jakaś bezbarwną naklejaną podkładkę pod nią bo niestety rysuje lakierek

to prawda

gurszczak pisze:wyrwania magnesu to zawsze się chowa do bagażnika wiec złodziej nic nie widzi.

i to czyni antenę magnesową najmniej uciążliwą , chowasz i po problemie
A
ADIWWL

Chodzi mi bardziej czy rysuje ten zaczep na stałe, bo magnesowa to mi właśnie buchneli została tylko podkładka gumowa
Miałem antenę wilson litte wil ogólnie super antenka tyłko że teraz myślę o czymś dłuższym a montaż wolałbym nie na magnes bo nie chce mi się chować a poza tym w 5p trzeba kabelek przeciągnąć przy klapie bagażnika a tam żeby się nie przycinał trzeba najpierw przeciągnąć na scisk i ciężko to wyjąc
Awatar użytkownika
gurszczak
Zasłużony

ADIWWL pisze:Chodzi mi bardziej czy rysuje ten zaczep na stałe

Zaczep na stałe nie rysuje tylko jak bedziesz dociskał do blachy te srubki co go trzymają to uważaj zeby ci nie wyszył przez balche :D taka moja rada
Pozdrawiam Gurszczak

Obrazek

Gurszczak i jego Hultaj
A
ADIWWL

Jeszcze zaintersował mnie ten zestaw http://www.cbcaraudio.pl/go/_info/?id=1 ... 97420cd885 trochę drożej ale podoba mi sie co o nim sądzicie?

[ Dodano: 2009-11-10, 13:03 ]
no i zakupiłem niestety unidena nigdzie nie mogłem dostać a nie chciałem kupować w sklepie internetowy wybór padł na president johnny II antena jednak pozostała magnesowa SIRIO model AS-100 krótsza od planowanej ale wystarcza teraz już chowam
ODPOWIEDZ