Hamulec - miękki pedał

Tematy ogólno-techniczne
m
mro
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

Hamulec - miękki pedał

Post autor: mro »

Hej, bylem u specow co robia tylko wydechy wzieli go na podnosnik, odpalili I we trzech gmerali sluchali. Tlumik, katalizator, az do silnika. Pytalem o te zlaczki miedzy rura a silnikiem I mowil ze to nie to. Tak sobie mysle, ze to musi byc cos miedzy wyjscim z silnika a kolami. Cos z przeniesieniem napedu. Pojawia sie jak sie obciazy uklad. Jakie sprzeglo, moze lozysko gdzies?
P
Power
Forumowicz

Hamulec - miękki pedał

Post autor: Power »

A może to czego przyczynę ja szukałem przez miesiąc czasu i też na diagnostykę jeździłem, na początku myślałem że sprzęgło, potem że skrzynia, a na dzień dzisiejszy wychodzi że wewnętrzny przegub, I też mi się tłucze tylko pod obciążeniem i jak w dołek się wjedzie to tak mocniej bo przegub się ustawia pod większym kontem, a jak się mu przód podniesie w powietrze to nic się nie tłucze jak się chce w warsztacie to sprawdzić bo przegub się wtedy chyba prostuje i się nie tłucze. Ja dziś albo jutro się za robotę tego będę brał, weź ro pod uwagę.
*Power* Toledo II 1,9 TDI 110 KM AHF
m
mro
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

Hamulec - miękki pedał

Post autor: mro »

ale ro (rozrząd) powinien też na jałowym hałasować chyba?
a tu na jałowym cisza..., dobry pomysł, też to sprawdzę.
dzięki

[ Dodano: 2010-01-27, 17:20 ]
up pls!
ciągle na tapecie...
d
dziko

Hamulec - miękki pedał

Post autor: dziko »

Prawdopodobnie mam zapowietrzone hamulce, już mi powiedziano co i jak. Odpowietrzę dziś i będę dawał cynk czy jest ok.

Póki co jak pompuje pedałem hamulca to się hamuje ok, jak nie to raz jedno kolo hamuje, raz drugie.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2012, 15:12 przez dziko, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ