lepiej miej tuleje rozprężną w zapasie
A katalogi podają,że jest ,tak samo,jak jest w 1L tyle,że też nie w każdymvwir pisze:Piszesz o tej blaszce, która wchodzi pomiędzy śrubę a tuleję wahacza? Tego elementu nie ma w 1M.
igi84 pisze:Ja ze swojej strony polecam tuleje lemforder po rabacie przód 9zł numer 1020302 lub 8N0407181B tył od cupry R (pełna tuleja) 34zł 2713201009. Dzisiaj sam u siebie wstawiłem pełne gumy właśnie od cupry R i różnica jest ogromna, po 1 auto jest sztywniejsze, 2 lepsza reakcja na ruchy kierownicą, 3 auto nie nurkuje tak bardzo podczas hamowania. Cena nie jest wygórowana a efekt jak najbardziej pozytywny i auto jest bardziej przewidywalne. Ja osobiście jestem zadowolony Wybicie nie stręczy problemów ja wbiłem od szerszej strony między tuleje a wahacz płaski wkrętak i siłą rzeczy musiał wyjść a nowe wprasoweałem na prasce bo akurat miałem taką możliwość, ale ze spokojem można wcisnąć ją na imadle. Poniżej linki do zdjęć ze starym i nowym silentblock-iem.
igi84 pisze:hant2, tylne tuleje wychodzą tylko w jedną stronę w szerszą i tylko z tej strony wejdą otwór w wahaczu na tuleje jest stożkowy więc tuleja sama się klinuje gdyż jej pierścień zewnętrzny jest aluminiowy troszkę smaru pomoże Ci w łatwiejszym wprasowaniu/wciśnięciu tulei, a co do wyboru tulei to te pełne od cupry są sztywniejsze z resztą jak napisałem powyżej jak dla mnie rewelacja a koszt jest niewielki. Tylko postaraj się zaznaczyć/odrysować pozycję podkładki sworznia wahacza żebyś nie musiał śmigać na geometrię, chyba że odkręcisz go od zwrotnicy ale kłopotliwe może być ponowne przykręcenie go.