Sony pisze:Ponadto ciężko się po koleinach jeździ na szerszym kapciu.
225/45 ciaga po koleinach wiem ze swojego doswiadczenia na 215/50 nie ma tego
Sony pisze:Ponadto ciężko się po koleinach jeździ na szerszym kapciu.
pahał pisze:gdy wjeżdżam do jakiegoś miasta od razu odczuwalne są nierówności.
Bartosz_n pisze:Co do opon jeśli chcesz to kup sobie na zimę 195/65 i będą, że tak powiem bardziej komfortowe.
Na pewno wejda?
Nie bardzo wiem czy chcesz zmieniać letnie w okresie zimowym czy zimówki masz słabe i potrzebujesz nowych.Jeżeli letnie to możesz zmienić na 185/55R15 ale zmieni się szerokość tylko,profil nie wzrośnie,bo to wartość wyrażona w % szerokości opony.Jeżeli szukasz zimowych to masz dwie opcje pierwsza to 175/65R14 lub 185/65R14,na pierwszym rozmiarze jeździłem poprzednim słabszym Toledo a drugi rozmiar to dla mnie wielka niewiadoma,ale polecam go ze względu na wysoki profil przydatny zimą.Celowo pominołem rozmiar 185/60R14 ze względu na niski profil,ale jest to rozmiar oryginalny dla Toledo jeżeli chodzi o 14",natomiast pierwszy rodzaj profil ma taką samą wysokość co dedykowane tylko są węższe i lepiej jeżdżą w głębokim śniegu a takiego w okolicach Krakowa nie brakujepahał pisze: Co do jazdy pozamiejskiej jest całkiem przyjemnie, dobrze się trzyma, nic nie obciera jednak gdy wjeżdżam do jakiegoś miasta od razu odczuwalne są nierówności. Pytanie brzmi co sugerujecie, sprzedać obecne i kupić na zimę 185/60 lub 185/65 R14.