fajny film, pokrywa się z nim to co mówiłem na temat anteny Sirio która ma słaby magnes i sztywny bat (widać na początku filmu jak się przewraca)
natomiast o radiach... gość właśnie przestawia Unidena Chińskiego. Trochę przesadził z tym, że to wogóle co innego niż President, bo te wszystkie radia (z Presidentem włącznie) pochodzą od Unidena właśnie a nie na odwrót, że uniden pochodzi od Presidenta. Powinien zaznaczyć, że pokazuje chińską wersję.
Druga rzecz, ciekawe czy w teście w samochodzie, za każdym razem podłączał tą samą antenę i za każdym razem stroił.
Trochę to niemożliwe, że przy próbie na Unidenie nikt nie nadaje, sam szum a świecą mu 2 kreski. Albo ma coś z anteną albo coś innego, bo jest to w tym radiu niemożliwe.
To radio tak nie ściąga syfu jak on to pokazał, a filtr ANL praktycznie wogóle mu nie zadziałał. Świecące 2 kreski i sam szum, to nie jest normalne funkjonowanie tego radia i gość ma coś nie halo ustawione.
Mi się włamali do samochodu i ukradli oryginał Unidena i niestety nie mogłem nigdzie znaleźć takiego samego i mam tego z Chin
jest różnica, ale po mieście (np. Kraków), na dobrze dostrojonej antenie nie łapie syfu i nie świeci mi żadna kreska jeśli nikt nie nadaje, a jak już coś łapie i świeci 1-2 kreski (słychać słabo jakiegoś mobila z dalszej odległości) to skręcam SQ trochę jest cisza. Poza miastem nie ma opcji żeby świeciło od samego szumu...
Także będę się upierał, że gość miał coś nie tak, u mnie taka sytuacja się raz zdarzyła, że świeciły prawie ciągle 1-2 kreski niezależnie gdzie byłem a nikt nie nadawał i okazało się, że mam oberwany kabel w antenie
[ Dodano: 2012-02-25, 15:21 ]
żeby nie być gołosłownym nagrałem film jak to wygląda w praktyce
antena magnesowa na klapie, Wilson Little Will 1m (ale antena ma nieorginalny kabel)
http://www.youtube.com/watch?v=a816aseSrpw
SQ jak widać skręciłem maksymalnie w pozycję 1/3 z całości możliwej więc stąd trochę szumu, ale wiadomo - Kraków. Celowo nie wyciszałem bardziej, aby pokazać że nie ma czegoś takiego, jak widać u gościa na filmie w poprzednim poście.
Czyli jak na miasto, odbiera dobrze i nie ma problemu z wycieszeniem szumów. Gdybym skręcił SQ na 1/2 to byłby spokój i słyszałbym tylko to co dzieje się w pobliżu