Reczny odbija tez myslalem ze to jego wina,jak pukam mlotkiek w zacisk to trzyma ale juz mniej tak ze reka moge swobodnie zakrecic tarcza ale zatrzymuje sie w jednym miejscu,natomiast po wcisnieciu hamulca znow trzyma. Czyli wina tloczka? Da sie go zregenerowac? czy moze wystarczy go przesmarowac,i pytanie jak roizebrac jarzmo zeby dostac sie do klockow?
Temat ogarniety okazalo sie ze tloczek stoi i nawet nie drgnie.
Potrzebne byo dorobienie fachowego klucza pomoc drugiej osoby i duzo wd 40 aby rozruszac tloczek jak narazie problem zniknal mam nadzieje ze nie powroci
witam panowie ja mam problem z tyłem dokładnie z lewą strono . zaciągne ręczny i tłoczek nie odbija . wcześniej chciałem go przesmarować i skończyło się to rozebraniem całego tłoczka mósiałem odpowietrzać cały układ i od tamtej pory jak zaciągnę ręczny to tłoczek nie odbija ,może żle go złorzyłem , co dwa dni muszę go wkręcać i wraz to samo .
Witam! chciałbym zapytać mądrzejszych użytkowników tolków II generacji czy w tym aucie z ABSem jest korektor siły hamowania. w etce znalazłem owy korektor ale dla pojazdów bez ABS, natomiast z ABSem jest wzmacniacz... proszę o pomoc...