[ALL] Wycieraczki

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pablo_0043
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Wycieraczki

Post autor: Pablo_0043 »

musze odlozyc troszke kasy i zaopatrzyc sie w cos takiego..bo jak pada to tolkiem sie nie ruszam z garazu :cry:
>>Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno.. a Opla?? Bo ma poczucie humoru<< :)
A
ADIWWL

[ALL] Wycieraczki

Post autor: ADIWWL »

Ja bosha nie polecam najlepiej sprawowały sie waleo ale tylko 6 miesiecy potem rozmazuja bosha działay ok 2 miechy a takie za 15 zł tez 2 miechy te za 9zł nawet 1 dnia mazały
nadal szukam dobrych i tanich zeby podziałały chocasz z rok ale takich chyba niema albo ja przesadzam ze rozmazuja
Awatar użytkownika
koti
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

[ALL] Wycieraczki

Post autor: koti »

Chyba żywot moich wycieraczek też dobiegł końca. Zaczęły rozmazywać i skrzypieć. Mam teraz Boscha ale nie wiem ile już są użytkowane.

Zastanawiam się na Valeo Silencio lub Bosch Twin.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
T
TOMMI
Forumowicz

[ALL] Wycieraczki

Post autor: TOMMI »

Niedawmo kupiłem TWIN i jak na razie jestem bardzo zadowolony, zobaczymy na ile wystarcza bo wszystko co nowe fajne a dopiero potem zaczynaja sie problemy ;-)
Awatar użytkownika
peter174
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASZ

[ALL] Wycieraczki

Post autor: peter174 »

a ja na sezon zimowy kupiłem kpl made in Norauto za około 56 zł i jest ok ... sa wyposazone we wskaźnik zuzycia ...
z
zeebee13
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Wycieraczki

Post autor: zeebee13 »

Ja mam bosch-ki od 11 miesiecy /okolo 29000 km/ ale od tygodnia rozmazuja, biorac pod uwage fakt ze sporo ich uzywam bo mieszkam w anglii to i tak niezly czas aczkolwiek nie byly narazone na 'polska' zime:D
Awatar użytkownika
elvis17elvis
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Wycieraczki

Post autor: elvis17elvis »

To samo mnie spotkało.. aż sie boje do tego zabierać :/ wycieraczek nie używałem około 2 miesięcy i wczoraj po wyjechaniu z myjki chciałem zgarnąc wode z szyby,właczyłem wycieraczki a one sie ruszyły jakies 5 cm i koniec.. pomagałem reka to dwa razy zgarneły z szyby ale same nie daja rady..zatrzymuja sie w polowie i koniec :/ ehhh

[ Dodano: 2009-04-23, 21:20 ]
Zabrałem się za to dzisiaj.. Mam juz doscy tego a nie zrobilem do konca usterki.. Zdjecie ramion wycieraczek juz mnie wku**iło ostro.. Miałem to zostawic juz ale pomyslalem o sąsiedzie mechaniku..podjechalem do niego i zapytalem w jaki sposob moge je zdjać. On jak je złapał to myslalem ze wyrwie cały mechanizm od razu..ale po 30 sek byly zdjete i nic nie uszkodzil.. Nie chcialem mu zawracac glowy reszta a był zajęty wiec pojechalem do domu i zaczełem demontowac podszybie.. nie było wiekszego problemy.. Podszbie trzyma sie na 2 zatrzaskach ktore sa na samych koncach. No i nie wiem co dalej.. Musze wyjmowac cały mechanizm? Jak sie do tego zabrac? i co w koncu jest przyczyna? Mysle ze zatarło sie to co zaznaczylem na zdjeciu. prosze o pomoc dalsza :-?
Dodam ze zdjęłem zawleczki i podkładki z tych elementow i dałem duza ilosc WD-40, mysle ze troche powinno pomoc
Pozdrawiam :)
c
carol
Forumowicz

[ALL] Wycieraczki

Post autor: carol »

dobrze ze odświeżyłeś temat, moj problem z nieregularną pracą wycieraczek był banalnie prosty:d po prostu jak czysciłem mechanizm to te bolce założyłem po prostu źle nierówno, prawdopodobnie zrobiłem obrót jak mechanizm był wyjęty no i jak tu miało pracować dobrze;)
Awatar użytkownika
elvis17elvis
Forumowicz
Kontakt:

[ALL] Wycieraczki

Post autor: elvis17elvis »

Ale to trzeba wszystko demontowac? Duzo zabawy?
Pozdrawiam :)
c
carol
Forumowicz

[ALL] Wycieraczki

Post autor: carol »

powiem Ci że to nie takie straszne jak się wydaje, wejdz na gg bo sporo pisania
ODPOWIEDZ