Chłodnica

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Chłodnica

Post autor: tony »

tyle, że nigdy wszystko z układu podczas wymiany nie zejdzie - chyba że ktoś bardzo uparty jest :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
peter174
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASZ

Chłodnica

Post autor: peter174 »

jestes pewny :?: :roll: wg workshopa w 2,3 AGZ ukł chłodzenia ma pojemnosc 9 litrów a 2,3 AQN ma pojemnosc 9,2 litra :roll:
[center][you] jeżeli szukasz jakiejś instrukcji o swoim Seacie to[/center]
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
DzieX
Administrator
Auto: Seat
Model: Toledo 1M
Kontakt:

Chłodnica

Post autor: DzieX »

Możliwe że nie wszystko wyciekło. Ale aż 9l ?? Hmm, to trzeba by było co najmniej 4,5l G12 wlać.
SEAT Toledo .:R32 4x4: forum facebook blog | VW Polo | RENAULT Laguna | SEAT Leon
Awatar użytkownika
irocket
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1L
Model: 1.9TDi 1Z

Chłodnica

Post autor: irocket »

Odkop, odkop :) Chłopaki, jak część z Was wie, Bonbini rozbiera tolka. Posiada on u siebie chłodnicę o szerokości około 77,5 cm i rozstawie śrub 73cm. Chciałbym ją zamontować u siebie, ale zmierzyłem, że moja chłodnica ma około 61cm szerokości i rozstaw śrub 56 cm. Silnik u mnie to 1Z bez klimy, w pasie przednim otwory montażowe na szerszą chłodnicę są. Pytanie moje jest następujące: czy ta większa chłodnica zmieści się bez problemu u mnie? Dokładnie chodzi mi o alternator, czy nie będzie tam za ciasno lub w ogóle za mało miejsca?
Obrazek
Awatar użytkownika
remiq
Zasłużony
Auto: Passat B5/Octavia 1U
Model: 1,9TDI AJM/1,9TDI AGR

Chłodnica

Post autor: remiq »

Zmieści się bez problemu. Ja miałem fabrycznie wąską, a założyłem szeroką z 2 wiatrakami i wszystko pasuje. Tylko potrzebujesz chłodnicę z obydwoma górnymi zaczepami (te blaszki, którymi jest przykręcona do pasa przedniego) i oba węże gumowe, bo Twoje będą za krótkie (szczególnie dolny).
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ

Były: Seat Toledo 1/,6i=>1,9D '94 |Audi 80 B4 2,0E '91 | Citroen Saxo 1,5D '99
Jest: Volkswagen Passat B5 1,9TDI '00 | Skoda Octavia 1U 1,9TDI '99
R
Renovatio
Forumowicz

Chłodnica

Post autor: Renovatio »

Witam
Mam pytanie, ponieważ w moim tolku prawdopodobnie kończy żywot chłodnica wody, pojawił się płyn na osłonie silnika w okolicach skraplacza, i czeka mnie wymiana czy brać chłodnice HELLA czy NISSENS, oraz jaką bo podobno w ASV były stosowane 2 rodzaje chłodnic, oraz w jakie ewentualnie uszczelki się zaopatrzyć. Mam ASV z 2003 roku.
Awatar użytkownika
bartekmk
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: ASV++

Chłodnica

Post autor: bartekmk »

Ja kupiłem Nissensa i jest git. Kup sobie w ASO oryginalne oringi i spinki (ok 20zł komplet) bo na tych z zestawu ciekło.
ODPOWIEDZ