Odnowienie plastikowego uchwytu drzwi i kierownicy

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
G
Gambler
Forumowicz

wewnętrzne uchwyty drzwi - jak wyczyścić...

Post autor: Gambler »

mam nadzieję, że nie powtarzam juz istniejącego tematu, chociaż wiem że mój problem dotyczy wiekszości toledo/leonów. Mianowicie chodzi mi o złuszczającą sie powłokę uchwytów dzwiowych. Jak sie pozbyć tej gumowatej, odchodzącej farby/powłoki? Czy jedynym sposobem na ten feler jest wytarcie jej do czystego plastiku? Z tego co widze jakość plastiku jest słaba nawet w porównaniu z tym odchodzącym dziadostwem...

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 paź 2008, 15:18 przez Gambler, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

Post autor: maniekmc »

Jest na to sposób, bardzo prosty i zarazem skuteczny i tani- idziesz do sklepu z akcesoriami do biura i kupujesz dużą gumkę myszkę (albo 2-3szt małe),zdejmujesz sobie uchwyty, bierzesz do domu, otwierasz piwo i zaczynasz trzeć gumką po tym plastiku i to gumowate coś odejdzie bez najmniejszego problemu, pozostawiając piękny uchwyt. Czas na 4 ok 1H. :mrgreen:
[center]Obrazek[/center]
w
ww200
Forumowicz

Post autor: ww200 »

A po całym zabiegu można okleić folią: http://www.cartec.pl/index.php?action=s ... idprod=119
T
TOMMI
Forumowicz

Post autor: TOMMI »

Jak dobrze, ze napisaliscie jak sobie z tym poradzic bo doprowadzało mnie to do szału <zygi>
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

No to jest najprostszy sposób i najtańszy sposób, jeszcze można znaleźć na Allegro same rączki za 80zł
[center]Obrazek[/center]
T
TOMMI
Forumowicz

Post autor: TOMMI »

Ale co z tego ze kupimy na alledrogo jak ta farba i tak się pewnie zluszczy :-/
A moze by to mozna obszyc np. skórą? Mogloby fajowo wygladac, tylko nie wiem czy ktos by sie tego podjał.
G
Gambler
Forumowicz

Post autor: Gambler »

maniekmc, Dzieki kolego za pomoc. W życiu bym nie pomyślał żeby zaatakować te plastiki gumką myszką :D raczej myślałem o jakimś mocnym rozpuszczalniku.
Co do zdjęcia tych uchwytów - domyślam się że trzeba rozebrać pół drzwi, żeby się do nich dostać?
Awatar użytkownika
CYRULIK
Zasłużony
Auto: Leon Zonki ;)
Model: Moje S 2,5

Post autor: CYRULIK »

Maniekmc to nasz spec od gumek myszek :P
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Awatar użytkownika
maniekmc
Forumowicz

Wcale nie musisz rozbierać połowy drzwi, jak chcesz tylko spolerować te zewnętrzne warstwy, to wystarczy płaski wkrętak i podważyć od najniższej strony drzwi.

odejdzie Ci zewnętrzna warstwa uchwytu i sobie robisz, myślę że te wewnętrzne strony,aż tak Ci nie przeszkadzają, ja ich nawet nie widzę.

CYRULIK pisze:Maniekmc to nasz spec od gumek myszek

A JAK :!: :!: :!: i nie tylko........
[center]Obrazek[/center]
Awatar użytkownika
rossi
Forumowicz

Post autor: rossi »

TOMMI pisze:Ale co z tego ze kupimy na alledrogo jak ta farba i tak się pewnie zluszczy :-/

nie koniecznie gdyż chyba od 2004 fabryka zmieniła materiał którym pokrywa te rączki i nie łuszczą sie już ;-)
TOLEDO ARL
ODPOWIEDZ