Witam Szanownych Kolegów,
Prawdopodobnie urwały mi się linki do podnoszenia szyby i plastiki, ktore ją utrzymują, słychac że silniczek działa. Przy rozbiórce drzwi postępowałem zgodnie z manualem tj
http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm
jednak doszedłem do martwego punktu, mianowicie po rozkręceniu śrub mocujących poszycie ( za połowa manula) nalezy z boku drzwi rozkęcić 2 śruby typu "wieloklin 8"- tak jest w manualu.
1.Pytanie czy trzeba je koniecznie rozkrecac i co to są za śruby nigdy nie widziałem podobnego klucza do takiej śruby- moze jest jakąs jego inna nazwa.
2. drugie pytanie autor rozkreca pod plastikową czarną zaślepką również z boku drzwi zamek- podobnie jest to taka sama "gwiazdkowa" -"wieloklin" śruba. Czy koniecznie trzeba ją rozkręcać?
3. Jak rozkreciłem te kilka śrub trzymających poszycie to zauwazylem ze u mnie to poszycie jest jeszcze "przyklejone" do blachy drzwi (po obrzeżu) za pomocą chyba jakiegoś kleju kolor czarny, jest elastyczny,ciągliwy tak więc przy 15min dłubaniu mógłbym go pewnie usunąć. Co to jest za klej żeby potem przy składaniu mógł go ponownie nałożyć?
może ktoś pomoże