A co tu wyjaśniać ? Chodziło o to, że auta wyjeżdżające z fabryki mają tarcze i klocki ATE (czyli jako pierwszy montaż). Oczywiście nie mówię, że wszystkie, ale to o czymś już świadczyWyjasnij
Słyszałem, jednak mam zaufanie do ATE. Nie porównuj Brembo do Porsche do Brembo do Toledziaka Brembo specjalizuje się m.in. w tarczach i klockach do aut typowo sportowych, natomiast ATE robi tarcze głównie do aut codziennego użytku Chociaż szczerze powiedziawszy są dużo lepsze tarcze do Porsche niż produkt Brembo. No ale tam jest średnio ~350mm tarcza, a u Nas 280Martinez pisze:a nie słyszałeś też że z reguły płacisz za markę a jakość wykonania jest ta sama ?
To jest natomiast typowy stereotyp Co z tego, że Brembo produkuje "hamulce" do aut sportowych skoro Toledo nie jest autem sportowym ?Martinez pisze:Ja osobiście wyżej cenie tarcze Brembo jako że montują oni hamulce w sportowych samochodach (Porsche czy Ferrari
bartek pisze:Martinez, to kup brembo, marka znana i mogą być ok.
Sony pisze:Toledo nie jest autem sportowym ?
Martinez pisze:Sony, OK ale tak na chłopski rozum, czym tarcza Bosha różni się od ATE? Obie mają średnicę 280 mm grubość 22mm, czy to różnica jest w wykonaniu? czy może materiałach? Ale z kolei tarcza wykonana być musi ze stali...
Sony pisze:A co tu wyjaśniać ? Chodziło o to, że auta wyjeżdżające z fabryki mają tarcze i klocki ATE (czyli jako pierwszy montaż). Oczywiście nie mówię, że wszystkie, ale to o czymś już świadczyWyjasnij
szymekgd pisze:Ponizej info dla posiadaczy 1L, 110KM, AFN, 4x100, mam nadzieje, ze pomocne.
Do w/w modelu katalogi najczesciej podaja standardowy rozmiar tarcz 256mm, a w rzeczywistosci siedza 280mm, zamowilem i zamontowalem tarcze BREMBO (nr 09.6728.10) i klocki FERODO (nr FDB775) i ten zestaw na 100% pasuje.
szymekgd pisze:Nie moglem sie oprzec, kumplowi w skodzie fabi tarcze seryjne wykrzywily sie po 35tys km, a jezdzi b.spokojnie, ja dziekuje za taka jakosc.
A to pogrubione doczytałeś ?Chodziło o to, że auta wyjeżdżające z fabryki mają tarcze i klocki ATE (czyli jako pierwszy montaż). Oczywiście nie mówię, że wszystkie, ale to o czymś już świadczy
remiq pisze:szymekgd pisze:Ponizej info dla posiadaczy 1L, 110KM, AFN, 4x100, mam nadzieje, ze pomocne.
Do w/w modelu katalogi najczesciej podaja standardowy rozmiar tarcz 256mm, a w rzeczywistosci siedza 280mm, zamowilem i zamontowalem tarcze BREMBO (nr 09.6728.10) i klocki FERODO (nr FDB775) i ten zestaw na 100% pasuje.
szymek, 1L z silnikiem AFN i ABF ma 5x100 i tarczę 280x22mm.
remiq pisze:praktycznie wszystkie AFN'y, które widziałem miały 5x100... może masz jakiś wczesny wypust.