Wczoraj w trasie zatrzymalem sie na tankowanie , zgasilem samochod zatankowalem zapalilem i po wlaczeniu swiatel zapala mi sie kontrolka od przeciwmgielnych tyl a swiatla sa wyloaczone gdzie szukac przyczyny ??
Ostatnio zmieniony 25 mar 2014, 23:49 przez ojdan, łącznie zmieniany 2 razy.
Pierwsza tez będzie pasować, ja mam taka założoną i bardzo jestem z niej zadowolony - nic nie chlapie na silnik - gorzej z wymiana oleju bo trzeba całą odkręcać. Co do świateł przeciwmgielnych pewnie jest gdzieś zwarcie.
Problem w tym że pełna osłona zamyka od spodu wentylacje silnika a silniki benzynowe jak wiadomo bardziej się grzeją od Diesli i w ten sposób przegrzewamy silnik. Te osłony nie zostały zaprojektowane po to żeby można sobie było wybierać między pełną i z prześwitem. Diesle mają pełną i benzynowe z prześwitem pozwalającym odprowadzić ciepło tak to zaprojektowano a poprawianie konstruktora źle się kończy.
z włożeniem jest problem bo nie pasują otwory, przymierzałem środkową część i od zderzaka odstaje jakieś 4-5cm, z lewej strony nie mogę wsunąć bocznej osłony bo przeszkadza klakson