Czemu tak polecacie te Philipsy np. Blue Vision? Nie dość, że nie mają nic wspólnego z niebieskim/błękitem to świecą tylko trochę jaśniej i mocniej niż zwykłe np. Tungsramy. Kupiłem ojcu 2 lata temu komplet Blue Vision H7 do Clio 2004r. i co? Jedna żarówka wytrzymała niecałe 7 miesięcy a drugą trafiło 2 tygodnie później...
Rok później bratu do Passata B5FL kupiłem komplet Philips X-Treme Power +80% (też H7) i...? sytuacja podobna jak z Blue Vision... wytrzymały łącznie max 8 miesięcy. Świeciły dość fajnie to fakt.
Wg mnie: nie ma sensu wydawać 80~100zł na żarówki (i to jeszcze markowe) które i tak nie dożyją roku... i dodatkowo udają tylko coś niebieskiego albo ksenonowego.
Gdy wywaliłem HIDy kupiłem z alledrogo do tolka żarówki BOSMA Extreme White - i jestem zadowolony! Świecą ładnie prawie na biało, nawet jeśli się spalą po tym samym czasie co Philipsy to i tak będę zadowolony, bo cena ich to minimum 1/2 ceny Philipsa.
A Clio ojca od pół roku jeździ na OSRAM Ultra Life (1/2) ceny Philipsa z 3-letnią gwarancją
P.S. bratu w passacie HIDy nawalają i chce żebym mu zamówił żarówki takie jak ja mam bo podoba mu się kolor światła