Demontaż tapicerki tylnych drzwi

Tematy ogólno-techniczne
s
skorpio118
Forumowicz

Post autor: skorpio118 »

witam wszedzie opisane jest jak zdemontowac tapicerke z przodu. a ja mam takie pytanie jak mam zdemontowac tylna tapicerke dodam ze z tyku w nie mam elektrycznych szyb. prosze o jakas porade lub zdjecia linka cyz cos innego jak to moge zdnemontowac bo musze sylikone zakleic te drzwi bo woda mi sie leje tam
Ostatnio zmieniony 27 lip 2011, 16:14 przez skorpio118, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Exotic
Forumowicz

Post autor: Exotic »

Najpierw korbę od szyb musisz ściągnąć. Między korbą a drzwiami masz dystans, śrubokrętem odchylasz delikatnie w jedną stronę aż dystans odskoczy, korba lekko zejdzie i dalej postępujesz tak samo jak z przednimi.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
s
skorpio118
Forumowicz

Post autor: skorpio118 »

Exotic pisze:Najpierw korbę od szyb musisz ściągnąć. Między korbą a drzwiami masz dystans, śrubokrętem odchylasz delikatnie w jedną stronę aż dystans odskoczy, korba lekko zejdzie i dalej postępujesz tak samo jak z przednimi.

aha dzieki wielkie własnie chodzilo mi dokladnie o ta korbe jak ja zdjąć ok jutro spróbuje
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

Tu jest opisane jak ściągnąć krbotronic i nawet zdjęcia są http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t ... ight=drzwi
t
tomik
Forumowicz

Post autor: tomik »

Ja mam toledo II,ale pierwszy raz widzę takie drzwi w toledo.
Rozbierałem drzwi przednie jak i tylne chyba z 10 razy aby podkleić je płynna uszczelką bo woda się lała,znany temat.Skorpio 118 jak masz pytania to dzwoń 696 972 974.Pozdrawiam <zygi>
TOMIK
Awatar użytkownika
Exotic
Forumowicz

Przecież to są zdjęcia drzwi fabii. kornatowi chodziło o zdjęcie korby aby zobrazować.
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Awatar użytkownika
kornat
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF

Post autor: kornat »

tomik pisze:Ja mam toledo II,ale pierwszy raz widzę takie drzwi w toledo.
Exotic pisze:Przecież to są zdjęcia drzwi fabii. kornatowi chodziło o zdjęcie korby aby zobrazować.

Dokładnie. Tapicerka jest inna ale korbki te same.
o
ostap
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 1.9 TDI ALH

Post autor: ostap »

Witam

Podepnę się pod temat, rozbieranie przednich już opanowałem ale tylnych jeszcze nie.
Problem polega na tym jak sprawić by szyba w tylnych drzwiach na korbe została - prowadnica jest inna niż w przednich w których notabene mam elektryke. Z resztą sobie poradze tylko jak odłączy ten mechanizm podnoszenia szyby. W drzwiach mam taki problem że nie można ich otworzyć od wewnątrz tak jakby coś z tą linką było nie tak, z zewnatrz działa i centralny też.
Awatar użytkownika
Exotic
Forumowicz

Może włączyłeś tzw. blokadę rodzicielską?
o
ostap
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 1.9 TDI ALH

Post autor: ostap »

Porada była tak frapująca że chodziłem sprawdzić, nie mam włączonej blokady. Auto kupiłem z 1,5 miesiąca temu więc potrzebowałem sprawdzić. Jak rozbierałem przednie kierowcy to naprawiłem zimy lut który powodował nie świecenie się oświetlenia kabiny itp, i wydaje się to na uszkodzenie mechaniczne linki, bądź już w samym zamku tylko nie wiedziałem jak odłączyć szybę by wyjąć blache wzmocnienia którą miałem już odkręconą więc czekam na porade z prowadnicą
A dla rozweselenia czeka mnie jeszcze prawy pasażera bo nie działa lampka i po zamknieciu od razu odbija i drzwi pozostają otwarte.
ODPOWIEDZ