Ja jak mam okazję to staram się tankować na Lukoilu. Widocznie może ich pompy do gazu są ustawione na większe ciśnienie niż na innych stacjach i dlatego wchodzi więcej. Spalanie jednak jest w normie więc na ilości nie oszukują.
Co prawda nie jestem z Katowic ale radził bym ci tankować LPG na BP lub SHELU, może gaz jest ciut droższy ale zaoszczędzisz na dłuższym przebiegu bezawaryjnym.
Ja zwykle Shell powergaz tankuje. Ale co ciekawe nie wszystkie shelle kupują gaz od tego samego dostawcy. Warto znaleźć sobie jedna ulubioną stacje i tam tankować. Z daleka omijajcie takie cuda jak Auchan/Tesco, ostatnio byłem zmuszony zatankować tam i stwierdzam że ten ich gaz jest niepalny. Prędkość maksymalna spadła o jakieś 30km/h a spalanie wzrosło o 2l ..
Ja osobiscie polecam stacje SHELL, mają dobrej jakosci paliwo i gaz. Mam drugie auto forda w gazie i po zatankowaniu np: na Stacji Tesco lub Orlen auto nie jedzie, skacze dostaje czkawki i ma zero mocy.
Ja tankuję tylko BP Ultimate Diesel. Ewentualnie jak jestem gdzieś w trasie i nie ma BP, to Vervę ON na Orlenie. Jeszcze mi się nie zdarzyło żebym miał problem z paliwem.
ja tankuje często na stacjach auchan i tesco i nienarzekam silnik sprawuje sie bardzo dobrze, na lukoilu zawsze oszukuja z iloscią, wchodzi więcej niz gdziekolwiek indziej.