Po otworzeniu centralnego zamka (z pilota lub kluczyka) zeby otworzyc bagaznik trzeba 2a razy szybko wcisnac jego zamek, czy tak powinno byc? Zamek bagaznika ustawiony jest w pozycji poziomej.
Ostatnio zmieniony 01 paź 2011, 10:24 przez szymekgd, łącznie zmieniany 2 razy.
Raczej nie, ja nie mam takich ekscesów a mam dołożony anty napad więc mam większe komplikacje niż ze zwykłym centralnym. A czy po tym szybkim naciśnięciu klamki słychać że siłownik odblokowuje klapę czy nic nie słychać a klapa się otwiera??.
Silownik zamka bagaznika slychac od razu po otworzeniu, wyglada to tak, ze zamek jest odblokowany, ale nie reaguje na pojedyncze wcisniecie, auto mam od kilku dni i myslalem juz, ze mechanizm jest uszkodzony, na "patent" z otwieraniem wpadlem calkiem przypadkiem.
szymekgd pisze:Silownik zamka bagaznika slychac od razu po otworzeniu
Jeżeli słychać siłownik to klapa jest odblokowana, myślę że problem jest w ryglu klapy, to ta czarna część wystająca z klapy. Miałem podobny problem po wymianie mikro w tym ryglu( świeciła mi się kontrolka klapy) poskręcałem wszystko i okazało się że muszę parę razy wcisnąć klamkę żeby klapa puściła. Problem tkwił w regulacji tego rygla. Gdy jest źle wyregulowany nie puszcza dolnego bolca za pierwszym razem.
Ja miałem podobnie w moim Tolku. Raz mi zamykał bagaznik potem nie a czasami nie moglem go otworzyć. Kiedys jak pojechalem do Poznania zostawilem auto pod blokiem podchodze rano a bagaznik niezamkniety ( klapa wygladala na zamknieta ale zamek sie nie blokował). Szlak mnie trafil i postanowilem to zrobic. Regulowalem ciegłami od klamki ale nic Wkoncu zdjąlem ten plastik co w bagarzniku zasłania rygiel trzyma sie na 2 sróbach chyba i 4 zatrzaskach. wlazłem do bagaznika z latareczka i zobaczylem ze zamek nie blokuje sie na ryglu. Ustawilem więc rygiel i jest super
Witam!
Mam taki dziwny problem, otóż:
Nie mogę otworzyć klapy bagażnika.
Centralny zamek ładnie otwiera wszystkie drzwi oprócz bagażnika.
Władam kluczyk do zamka w bagażniku...i otwierają/zamykają się wszystkie drzwi a bagażnik nie.
Co robić? Czy można go jakoś od środka otworzyć czy jak? I co może być spowodowane że nawet po włożeniu kluczyka do zamka nic się nie dzieje.
Pozdro.
Edit by Sony
Zamek bagażnika ma niewiele wspólnego z zamkiem drzwi! Na przyszłość swoje zapytania w odpowiednim temacie ślij... Tymczasem scalam.
Ostatnio zmieniony 02 mar 2012, 09:13 przez damikr, łącznie zmieniany 1 raz.
damikr pisze:Co robić? Czy można go jakoś od środka otworzyć czy jak? I co może być spowodowane że nawet po włożeniu kluczyka do zamka nic się nie dzieje. Pozdro.
Prawdopodobnie uległa uszkodzeniu klamka bagażnika
Kilka osób już przerabiało ten problem i kilka osób szukało klamki