Trzeszczenie wewnątrz auta...

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
m
mro
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

Post autor: mro »

grubsze musi być pewnie,
coby na środku tez podłożyć, coby nie stuka-pukało :)
J
Joe*Quarry
Forumowicz

Post autor: Joe*Quarry »

to czym w końcu to wyłożyć bo mam zamiar zrobić porządek z tą półką bo trochę mi lata ona jak mam przednie szyby otworzone i jadę z zawrotną prędkością i ogólnie trochę trzeszczy. więc czym tam zaszpachlować ? to może styropianu napchać do środka ;p
Ostatnio zmieniony 31 lip 2010, 21:50 przez Joe*Quarry, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Joe*Quarry pisze:to może styropianu napchać do środka ;p
Będzie się kruszył. Chyba że owinąć go taśmą klejącą :roll:
m
mro
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...

Post autor: mro »

Przeanalizowalem sprawe I wydaje mi sie, ze kilka zwyklych gabek do mycia, ktore by wlozyc uprzednio do torebeczek foliowych takich grubszych z takim zapieciem na paseczek co sie sciska i/lub zaklejonych tasma samoprzylepna bedzie cool
S
Szymek08
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

A ja mam ten sam problem - przynajmniej tak mi sie wydaje... Jak przejezdzam przez progi zwalniajace to cos piszczy, trzeszczy jak zwal tak zwał. pysle zawieszenie ale nie bo ostatnio jak robilem gumy stabilizatora (bo mi pukał) to z przodu cisza i na dziurach tego nie ma tylko na garbach i tak dzis jak przejezdzalem wyłaczylem radio i słysze ze to z tyłu Tolka. Ale jak stoi i go bujam to cisza ze szok. na przegladzie tez niczego nie stwierdził. moprostu miodzio i dlatego wnioskuje ze to półka. a co powiecie na to jakby pod polke podłozyc wate mineralna czy szklana taka jak sie stosuje do ocieplania poddaszy czy domow moze ona bedzie OK. Albo taka wate mineralna jeszcze w folie zawinac dla pewnosci??? z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrowienia dla wszystkich :-)
Awatar użytkownika
Regi83
Forumowicz

Post autor: Regi83 »

Martinez pisze:
GangstaMarc pisze:podsufitkę bo nie trzymała się najlepiej z tyłu

Jak rozebrałeś podsufitkę? mi trzeszczy gdzieś tak na środku i nie bardzo wiem jak ją rozebrać... :roll:

Rozebrałeś tą podsufitkę? ma podobny problem, ale u mnie to raczej szyber wali bo jak go docisnę rękom to cisza :evil: nie wiem jak się do tego zabrać.
H
HORNET

Post autor: HORNET »

te torebeczki to samarki kolego :-P Ja mialem ten problem i walcze z nim a efekty naprawde super, kupiłem maty wygluszajace okleiłem drzwi, wyjałem niesprawne odpiete silniczki centralki bo one mi trzeszczały na dziurach, tylne drzwi i półka to było piekło, dochodzi przedni panel, podsufitka i schowek, na to wyhaczyłem patent z neta, silikon/uszczelka w sprayu. Niewidoczny nie brudzi i NIE TRZESZCZĄ plastiki. została mi tylko podsufitka, i dokrecić zapiecie pasów bo są luźne i przy pewnym zakresie obrotów zaczynają dostawać shimmy i trzeszczą masakrycznie, powiem Wam panowie pianki gąbki lipa wg mnie duzo niepotrzebnego "dziadowania" probowalem i nieskuteczne, im wiecej rozkrecamy plastiki tym bardziej trzeszczy, dwa jak napisaliscie nasze piękne równe jak tafla wody nawierzchnie skutkują w taki niemiły brzęk i trzeszczenie w kabinie.. wszelkie gumy i uszczelki w sprayu, gumowe podkladki pod srubki na plastiki i powinno zalatwic problem.. u mnie jest o niebo lepiej. A co do oklejania drzwi jest po prostu bomba, duzo pracy ale efekt bajeczny, musze okleic tym komore silnika albo przedni panel wewnatrz... :roll:
S
Szymek08
Forumowicz
Model: 1.9 TDI AHF+

Post autor: Szymek08 »

a ja dzis wyciagnąlem tylna polke i na te zatrzaski co saq z tyłu nakleilem taka gruba gumowa tasme wszystko zlozylem i mialem nadzieje ze bedzie ok. Jade po dziurach i ok cisza. Przejzezdam przez prog zwalniajacy i szlak mnie trafia bo znow cos slysze :-x jade z bratem i on mi mowi ze to n ie polka. Normalnie kref mnie zalewa bo nie mam pojecia co to moze byc. Ma ktos jakies propozycje? jest to dzwiek jakby jakies gumowe elrmenty o siebie tarły ale pojawia sie tylko jak przez progi zwalniajace przejezdzam a na dziurach jest cisza wiec zawieszenie to to nie jest - chyba? s moze przez otwory w bagazniku napchac pod polke czegoś? Prosze POMOCY bo mi to spac nie daje
Awatar użytkownika
Kitaj
Forumowicz
Auto: E46 330xd/A6 C5 2.8
Model: M57D30/2.8 ALG

Post autor: Kitaj »

A ja mam problem z drzwiami... Wszystkimi ale najgorzej z kierowcy. Przy najmniejszej nierównosci są takie jakby małe trzaski. Wydaje mi sie ze to od naprężen.... I czy to może być spowodowane tym ze drzwi opadły na zawiasach ? Po regulacji zawiasów to przejdzie ? Ile coś takiego kosztuje ? Bo słyszałem ze w ASO cos takiego robia. Trzeszczy mi tez plastik wokoło radia ale troche waty i podejrzewam ze bedzie cicho ;-) Trzeszczała mi też klapka schowka ale podkleiłem uszczelke i cisza :mrgreen: Tylko ze najgorzej z tymi drzwiami....

Co do tylnej półki tez mi na dziurach chałasowała ale przez otwory w bagazniku nawpychałem takiej dosyc twardej gąbki (aż mnie palce bolały tak cieżko wchodziła) ale po zrobieniu tego cisza takze polecam :-)
J
Joe*Quarry
Forumowicz

Post autor: Joe*Quarry »

w Castoramie widziałem takie kostki z jakąś twardą gąbką w środku owinięte papierem ściernym 10x8x3 i chyba kupię kilka i wypcham tylna półkę trochę w górę, może nie będzie tak latać :)
ODPOWIEDZ