Sony kupuj Unidena. Naprawdę dobre radyjko. Co do anteny to jak już sam uważasz. Albo kupisz długi bat i średnio to będzie wyglądało albo Np President Misouri (80cm) i wygląda nieźle np na klapie z tyłu i można łatwo schować do bagażnika . Jeśli chodzi o magnes w tej antenie mimo iż jest on mały przy 200km/h nie spada
Antena Sirio myślę że wystarczy co do radia raczej szukałbym czegoś markowego czyli firmy , która zajmuje się od lat CB a nie made in china
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
a ja mam starą poczciwą Onwe Turbo + Sirio 145. Radio bez wodotrysków i przy tej antenie lubi czasem zaszumieć (brak RF-gain) ale po za tym pierwsza klasa.
No bardzo fajne radio z tego co pamiętam to ma chyba dwie dodatkowe 40 -stki Potwierdzam małe czasem szumi ale da się z tego korzystać
koledzy mam pytanie ... co sądzicie odnośnie ALAN 48 PLUS MULTI B ? miałem zamiar zainwestowac w te radyjko + antena President Misouri .... co sądzicie ?
zastanawiam się całkiem poważnie ponieważ rzadko w skali roku, zdarzają mi się dalekie wyjazdy .... więcej po prostu służbowym jeżdżę ... więc co sądzicie o tym radiu + wspomniana antena Presidenta ?
Hustler za 40 to bym wziął w miarę pracuje ta antenka i fakt 200 km/h wytrzymuje. Co do radia to pewnie jakaś podróba ale jak wiele nie wymagasz od sprzętu to za tą kasę można się zastanowić.
Edit:
NIe ma zestawu zestrojonego trzeba mimo wszystko zestroić cały sprzęt po założeniu więc tym się nie sugeruj że jest już zestrojony.
jeśli te radyjko to UNIDEN 520 to zestaw spoko. Antena może super nie jest ale radzi sobie i fakt trzyma się ponad 200 h. Ja mam UNIDENA i antene HUSTLER i jest ok.
Też mam ta antenkę - Hustler IC 100 i jest OK, natomiast co do radia Znajomy jeżdżacy na TIRach powiedział żebym nie przepłacał i kupił MK3 - ponoć 80 % tirów na tym jeździ - chyba najprostsze z możliwych i faktycznie jestem zadowolony - póki co (odpukać) wiem zawsze gdzie Miśki stoją, a co do anteny jezeli jest na magnez i przyczepiacie ją na bagażniku - to praktycznie żadna nie ma prawa odlecieć.