No i w końcu ja również rozpoczynam sezon letni na nowych oponkach: 195/65R15 91H Pirelli P6 Cinturato (210 zł za sztukę) jak na razie przejechałem 150 km (zarówno sucha jak i mokra nawierzchnia) jestem bardzo zadowolony.
Zalozylem opony na nowy sezon przod 195/40/16 TOYO T1R tył YOKOHAMA s drive 215/35/16 ,obie opony wspaniale sie 3maja na deszczu co prawda na ostrych zakretach przod delikatnie zjezdza ale to chyba wina wezszej opony na przodzie niz na tyle.Aaaa i na suchym asfalcie rowniez rewelacja.Ale slyszalem ze np od toyo T1R bardzioej polecaja YOKOHAMA PARADA 2.
ja kupiłem i założyłem oponki Continental Conti Premium Contact 2 o rozmiarach 205/55/r16 cicha, bardzo dobrze trzyma na mokrej nawierzchni, na suchej to już klej przy feldze, i nie piszczą na zakrętach. poprzednio miałem 225/50/r16 ło jejku dobra była przez pierwszy rok a później to tragedia aż się wyząbkowała. te mam juz 3 miechy i naprawdę polecam
Panowie mam pytanie, na jakich oponach Toledo będzie wyglądać lepiej 215/45 R17 czy 225/45 R17? Mam na myśli prześwit między oponą a błotnikiem/nadkolem. I ogólnie które polecali byście bardziej?
eres pisze:Panowie mam pytanie, na jakich oponach Toledo będzie wyglądać lepiej 215/45 R17 czy 225/45 R17? Mam na myśli prześwit między oponą a błotnikiem/nadkolem. I ogólnie które polecali byście bardziej?
znajomy w leonie ma 225-ki i nie chwali bo za szerokie jednak troche juz sa bardziej samochod sie chlapie no i spalanie wieksze troche mi sie wydaje tez ze 215ka to juz max
eres, lepiej kup 205 a profil 45 to zdecydowanie za nisko na nasze drogi , chyba ze będziesz jeździł tak by nie wpaść w żadną dziurę i to powoli:) albo masz pancerną felgę:D 225 i 215 będą ci pływały po koleinach no i więcej ci spali. jedyny plus to to że fajnie wygląda szersza opona.
Zastanawia mnie czy na seryjnym zawiasie nie będzie za duży prześwit na 215/45? Czy nie będzie to kiepsko wyglądać? Kumpel ma 225/45 R17 w A3 i raczej nie narzeka. Pewnie z tym tematem jest jak z każdym innym - ilu wypowiadających się tyle opinii.
prześwitu dużego nie będziesz miał bo wielkość felgi go zneutralizuje, przy takim profilu stracisz na pewno na komforcie bo opona tez amortyzuje, ale decyzja należy do ciebie:)