Ponieważ nie ma oddzielnego tematu dotyczącego montażu instalacji CB w Toledo serii pierwszej - postanowiłem się pokusić i założyć takowy temat.
Powiedzcie mi - gdzie mógłbym zainstalować moją Onwe w Toledo 1L, bo spędziłem dzisiaj cały dzień w aucie i nie mogę znaleść odpowiedniego miejsca... Próbowałem wepchnąć radyjko wszędzie, ale bez rezultatu - albo źle się nim steruje, albo wystaje, albo przeszkadza.... Dodam że miejsce popielniczki odpada - trzeba wycinać szyny prowadzące - nie będę dewastował auta. Miejsce na tunelu od strony pasażera też nie bardzo mnie interesuje - bo będzie przeszkadzało i trzeba się chylać do gałek.
Druga sprawa: mam antene NEW ALASKA President'a - jaki uchwyt zastosować i gdzie go przymocować? Na klapie by było dobrze, ale spojler przeszkadza - więc uchwyty SF 40 i KF 150 odpadają... Co proponujecie?
Jak nie ma gdzie na uchwyt wrzucić antenki to zawsze jest pomocny magnes albo dziura w dachu lub na klapie. Możesz też zastosować uchwyt SF 40 na przedniej klapie ale będzie to wyglądało do d......
....... Było 121,8 KM i 253,1 Nm .......
....... Było 137,1 KM i 303,2 Nm .......
....... Było 154,5 KM i 339,7 Nm .......
EcuProject Jest 140 KM i 195 Nm Pb
Kolego Roxon40 rozumiem że z uchwytem na przedniej klapie to był żart hehe
Z uchwytem sobie poradziłem... Zrobiłem go sobie z grubej blachy chromoniklowej. Ale pozostaje jeszcze kwestia zamocowania radia - a dochodze do wniosku że nie ma takiej możliwośći bez dewastacji czego kolwiek we wnętrzu...
Ma ktoś jeszcze jakieś konkretne, sprawdzone propozycje?
Kolego rydmar12 bardzo fajnie masz zamontowane, też bym sobie zamontował w ten sposób, ale niestety ja mam zabudowane to miejsce (moje Toledo jest po lifcie), mam tutaj taką zabudowaną wnękę (typu otwarty schowek) i niestety tam mi się radyjko nie zmieści...
odświeżę temat bo dawno nikt nie pisał.Ja w tolku po lifcie mam CB z boku tunelu środkowego po stronie pasażera.nic nie przeszkadza i pasażer nie kopie w CB.
Radar pisze:odświeżę temat bo dawno nikt nie pisał.Ja w tolku po lifcie mam CB z boku tunelu środkowego po stronie pasażera.nic nie przeszkadza i pasażer nie kopie w CB.
Również mam zamontowane w ten sposób,nie przeszkadza i nikt nie narzeka