Witam, mam następujący problem. Auto nie chce jechać na wprost, mocno ściąga na prawą stronę. Końcówka i sworzeń nowe z prawej strony. Z lewej natomiast coś puka ale końcówka kierownicza jest dobra. Wydaje mi się że puka sworzeń, ale czy od tego może mocno ściągać? Zbieżność jest ok, ciśnienie w oponach też więc co to może być? Czy gumy wahacza maja wpływ na ściąganie samochodu?
Po pierwsze zobacz czy masz równo użytą oponę,jeżeli tak to zamień koła miejscami np na przodzie i zobacz czy ściąganie się zmieni na lewą stronę jak tak to felga krzaczy .A jak opona lipa no to wiadomo do wymiany.
Witam szanownych kolegow poszukuje odpowiedzi na pytanie jaki jest wymiar tulejki gumwo- metalowej tylnej belki problem dotyczy seat toledo II 2000 rok 1.8 benzyna sa dwa wymiary 69 oraz 72 mm nie wiem dokladnie jaki wymiar kupic do wymiany bo stuka ! Temat byl juz poruszany ale nie doczytalem sie iczego dokladnego jezeli ktos to wymienial to mze poda mi jaki tam jest wymiar !!!!. Pozdrowienia dla wszystkich
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 21:55 przez jkkono, łącznie zmieniany 1 raz.
[ Dodano: 2010-03-22, 21:07 ] No panowie przykro mi ale wlasie walczylem z guma belki i niestety wymienilem tylko jedna a mialem w planie 2 , poniewaz 72 mm jest za duza wiec cud ze wyszla ( papier scierny i heja jak kiedys malysz ale nie zycze tego nikomu szla..... mnie trafial ) !!!! No ale przynajmniej 70 % ciszej w samochodzie na dziurach !!!!