[ALL] Pokrowiec na auto

Tematy ogólno-techniczne
S
Szymek08
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI AHF+

[ALL] Pokrowiec na auto

Post autor: Szymek08 »

Koledzy pytanko mam do Was - Tak pytam bo juz mnie szlag trafia jak mam za kazdym razem odsniezac mojego kochanego Tolka. a teraz tak u mnie w miescie pada ze po poł godziny jak postawie auto to juz go nie widac no i do tegolud na szybach itp. Ale nie wiem czy taki pokrowiec jest dobrym rozwiazaniem dla samochodu??? czy nie bedzie pod nim sie duzo wilgoci zbierac ??? itp. No i pewnie po nocy juz pokrowca nie bedzie jak go łancuchem do auta nie przypnę :-D Z gory dzieki za odpowiedzi :-)
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2010, 20:59 przez Szymek08, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Pokrowiec na auto

Post autor: tony »

Raczej kiepski pomysł ten pokrowiec :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
S
Szymek08
Forumowicz

Pokrowiec na auto

dzieki za odpowiedź tak tez myslałem ale wolalem zapytac... Chociaż czytając to co pisza sprzedawcy takich pokrowców to same plusy mają :mrgreen: A taraz to mi zostanie kłasc szmatke na przednią szybe żeby jej nie skrobac (i latem nie dostac zawału widzac jak jest porysana) no i dalikatna miotełka do zwalania ścniegu z Tolka - a trzeba to robic żeby nie pozbyć sie wolnych środków pienięznych i nie przyczynić sie do ratowania budrzetu :-D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Pokrowiec na auto

Nie rozumiem w czym problem - idziesz 5 min wcześniej do auta włączasz na wolne obroty, klimka high na szyby i włączasz ogrzewanie tylnej szyby i chwila moment wszystko spływa :)
ewentualnie zakupić jakąś miotełkę żeby śnieg z grubsza zlikwidować :)
no i ratuj budrzet :DDD
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Tony
Awatar użytkownika
koti
Zasłużony
Model: 1.9 TDI

Pokrowiec na auto

Post autor: koti »

A jak nie chcesz skrobać szyby to kup sobie odmrażacz do szyb. Psikasz, czekasz chwilkę i wycieraczkami zbierasz wodę.
Śmiać mi się chce z ludzi co ostro skrobaczką jadą szybę gdy odmrażacz kosztuje 8 zł za butelkę 0,7 l .
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
S
Szymek08
Forumowicz

Pokrowiec na auto

O o tym to nie pomyslałem chodź caly czas jak jestem w sklepie to koło tego przechodze. a szyb to nigdy nie skrobałem i nigdy skrobac nie bede. pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi[/list]

[ Dodano: 2010-01-11, 14:59 ]
a miotełkę mam - taka ze mozna niemowlaka po pupci pogłaskać :-D
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Pokrowiec na auto

Post autor: Sony »

Raczej kiepski pomysł ten pokrowiec :)
Używałeś kiedyś Tony takiego pokrowca skoro twierdzisz że kiepski pomysł ? Ja używam cały czas w zimę, była to rzecz jaką sobie kupiłem krótko po zakupie auta. Bardzo przydatna sprawa, zamiast tracić czas na skrobanie szyb oraz zmiatanie śniegu z auta ściągam tylko pokrowiec i problem skrobania i zmiatania z głowy.

koti pisze:Psikasz, czekasz chwilkę i wycieraczkami zbierasz wodę.
W ten weekend byłem na weselichu i wyobraź sobie Koti moje zdziwienie jak przyszedłem do auta. Miałem nowy lakier w postaci miejscami dosłownie półcentymetrowego LODU! Padało jakieś marznące g*wno :evil: Także owszem odmrażacz fajny, dobra sprawa, ale nie zawsze pomoże :D Puściłem ogrzewanie na partnerkę, przednią szybę, tylna szybka też i skrobałem 20 minut :D :D :D

PODSUMOWUJĄC:

Jest wiele opinii, że lakier się rysuje pod takim pokrowcem itepe itede, ja jednak polecam, gdyż nie stwierdzam zadrapań, zarysowań etc. na lakierze.
S
Szymek08
Forumowicz

Pokrowiec na auto

Więc nie jest taki zły. Jak wszystko ma swoje plusy i minusy. Tylo po zakupie zeby sie czasem komus nie przydał :-D
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Pokrowiec na auto

Szymek08 pisze:Tylo po zakupie zeby sie czasem komus nie przydał :-D
proponuję zamontować na stałe i wyciąć "klapy" na szyby, drzwi, maskę i bagażnik wszystko dodatkowo na suwak błyskawiczny :DDD
Tony
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Pokrowiec na auto

Post autor: Sony »

Sorka za offtop ale powstrzymać się nie mogłem :D

Jak już będziesz kupował to taką plandekę sobie zakup jak na tym filmiku -> http://www.youtube.com/watch?v=2NXt9ov0ZDY :D :D :D

------

Moje autko stoi na podwórku i nikt się nie zaprzyjaźnił z tym pokrowcem, a jak Twoje Szymek stoi na ulicy to trochi gorsza sprawa bo ktoś sobie może pokrowiec po prostu wziąć :/
ODPOWIEDZ