Witam panowie
Interesuje mnie to zakodowanie tego kluczyka do seata mam możliwoś kupienia samego działającego pilota ale od VW co prawda MHZ się zgadzają i firma też ale interesuje mnie czy to zadziała u mnie w seacie ???? i czy programowanie wygląda tak samo???
przemekg41 to zależy jaki masz moduł komfortu i od tego by trzeba zacząć, podłącz się VAGiem i sprawdź nr modułu. Na MHz nie patrz aż tak bardzo. Ja mam na ori 433MHz, a do mnie pasuje scyzoryk na 434MHz Podaj rocznik auta ... generalnie od 03r powinien być moduł 1C0 959 799 F i do niego pasuje np kluczyk scyzoryk nr 1J0 959 753 DA ważne jest DA na końcu - bo wtedy również działa osobno otwieranie bagażnika i sterownie szybami z kluczyka (po przeprogramowaniu modułu).
jest to rocznik 01 tak z końcowych miesiąców 1.9tdi i dodam że mam elektrycznie sterowane i składane lusterka i wszystkie szyby w prądzie jeżeli to pomoże
[ Dodano: 2009-12-30, 16:13 ] zapomniałem a jak będe wiedział jaki to już moduł to jak mam dopasować do niego ten odpowiedni pilot???
marcinenergy, ja terz podepne sie pod temat bo mimo prub magicznymi sposobami(opis. wczesniej przeze mnie) ni hu.... nie dziala. marcinenergy, podpinalem sie pod vaga i chcialem sprawdzic zamek centralny ale nie ma zadnej reakcji, co moze byc ? Jak zamykam z kluczyka to wszystko sie zamyka, kierunki migają, dioda zaczyna migac, domykanie szyb terz dziala. Z tej strony wszystko jest ok. a rok 2000(koncowka)
Czesc wszystkim wyczytalem gdzies ze , czestotliwosc musi sie zgadazc jezeli chcesz zaprogramowac pilota to sprobuj tak jak pisze ponizej Spróbuj wg. poniższej rozpiski: In Musisz mieć drugi klucz, może być bez pilota. Wkładasz go do stacyjki, załączasz w pozycję zapłonową, wychodzisz z samochodu i zamykasz drzwi. Kluczem z pilotem zamykasz fizycznie samochód i trzymając go w pozycji zamkniętej naciskasz na przycisk zamykania w rękojeści klucza. Otwierasz kluczem samochód i trzymając go w pozycji otwartej naciskasz przycisk otwierania w rękojeści klucza. Wchodzisz do samochodu i wyciągasz kluczyk ze stacyjki. Pilot powinien zacząć działać. Dodam jeszcze, że w rękojeści przycisk z kluczem jest od zamykania.
Już próbowałem z drugim kluczykiem, tylko algorytm postępowania sie troszke różnił:
-włączyć zapłon. Stosować kluczyki bez funkcji zdalnego sterowania
-drzwi kierowcy zablokować ręcznie
-nacisąć i przytrzymać przycisk odblokowania
-drzwi kierowcy zablokowac i odblokowac ręcznie
-puścić przycisk odblokowania
-wyłączyć zapłon i wyciągnąc kluczyk
-samochód zostanie zablokowany i odblokowany
-jeśli nie przeprowadzić programowanie (i w moim przypadku chyba trzeba to zrobić, bo to co ja opisałem czy tez Pan to jest synchronizacja i to jest trochę co innego, tak mi sie wydaje)
[ Dodano: 2009-12-30, 20:28 ] Dodam tylko ze znalazlem to na internecie u minie nie zadzialallo ale jam mam lipe z zamkiem kierowcy
A ja mam drugi "twardy" kluczyk ale nie działa mi pilot wogóle nie dochodzi do niego prąd z baterii dolutowałem dwa kabelki na plusa i minusa i zaczeło działać ale po chwili coś padło i wogóle nie ma prądu i też nie dam rady sprawdzić dopóki nie zrobie coś z tym pilotem chyba że kupie ten od VW i wtedy zobaczymy ale chciałem wcześniej dowiedzieć się czy to wogóle zadziała