Witam Czy ktoś wyjmował już kratki nawiewu w M1? Chodzi mi konkretnie o te skrajne przy drzwiach. Rozpychałem się trochę w autku i uszkodziłem jedną łokciem Chcę ją wyjąć do sklejenia... podważałem badawczo śrubokrętem, ale nie szła, więc wstrzymałem się żeby nie połamać jej do końca. Będę bardzo wdzięczny za jakąś wskazówkę. Pozdro
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2010, 21:50 przez siwy_a1, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam kolego.
Akurat wyjmowałem jakiś czas temu kratki bo udało mi się kupić podświetlane od Audi A3 fajny efekt, i żeby wyjąć kratki boczne lub środkową musisz włożyć dwa śrubokręty, jeden w górze między kratkę a deskę a drugi w dole, musisz to robić delikatnie żeby nie przebić sobie deski bo jest wyściełana gąbką, kratki mają zaczepy, po dwa u góry i dwa u dołu, jak włożysz śrubokręty to ciągnij kratkę do siebie, musi wyjść.
Niestety nie mam takiego aparatu żeby zrobić zdjęcie nocą ale podświetlone są pokrętła regulacji na kolor czerwony w identycznym odcieniu jak reszta podświetleń.
Kratki mozna tez wyjac, wyciagajac pojedencze listki i wkladajac reke do srodka. Od tylu zlapac i pociagnac do siebie (szarpnac) Tez wyjdzie i napewno nie uszkosdzimy tapicerki srubokretami. Nalezy jednak zapamietac w jakiej kolejnosci byly wlozone listki
Naprawdę są ciężko osiągalne i do razu rozchwytywane przez posiadaczy Leonów, co do ceny raz się pojawiły na allegro i poszły za 350zł więc kupa kasy. Ja kupiłem za 60zł za komplet ale gość chyba nie wiedział ile mógł żądać. Najtaniej można kupić przeglądając aukcje z kompletnymi konsolami do Audi A3 można wtedy zapytać czy można kupić same kratki lub dopiero co sprowadzonymi rozbitkami na części ja właśnie z takiego kupiłem.