Dzisiaj zauważyłem że jeden z wężyków przy łaczeniu jest luźny (obejma słabo trzyma) i było słychać syczenie i tamtędy wywalało płynu jutro to dokręce. Dodam jeszcze że chłodnica się robi ciepła. Dzisiaj też kupiłem termostat który jutro chce wymienić tylko nie wiem gdzie on dokładnie się znajduje i jak się za to dostać. W komplecie dostałem sporo uszczelek... wszystkie mam użyć czy to na zapas? I czy ten wężyk może być przyczyną (podejrzewam że tak)
[ Dodano: 2009-10-20, 19:32 ]
dzisiaj wymieniłem termostat i miałem przy tym dużo problemów ale jakoś się udało, jak narazie wszystko jest okej zobaczymy jak będzie dalej... dzięki wszystkim za pomoc
[ Dodano: 2009-10-23, 18:45 ]
Mam znowu problem a mianowicie ciągle mi ciekło z pod termostatu pojechałem do mechanika i powiedział mi bym założył starą uszczelke bo nowe zawsze będą cieknąć i tak zrobiłem lecz pojawił się wyciek z innego źródła obok termostatu chyba że nie widzę miejsca wycieku i teraz jak zrobiłem 30km wskaźnik temp jest na 1 kresce ponad polem białym od zera lecz dmuchawą leci gorące powietrze. W mieście temp się nieco podnosi lecz na trasie spada do jednej kreski lub ciut poniżej. Termostat jest nowy dopiero co wymieniany odrazu pisze ze przed wymianą uszczelki kreska trzymała się na środku wskaźnika lub nawet kresce przed max (w mieście). Czy znowu poszedł mi termostat czy jest wszystko okej? już mam dosyć walki z tym układem chłodzenia i planuje tolka oddać do mechanika ale czekam na wasze opinie co o tym sądzicie dodam jeszcze że wyciek pojawia się przy pracy silnika czasami mocniej czasami prawie w ogóle.
zdjęcie poglądowe
tam gdzie czerwona kreska tam miałem strzałke i nawet lekko poniżej tej kreski