ja tez potrzebuje nie standardowe lampy do tolka91 rok najlepiej soczeweczki
[ Dodano: 2009-10-10, 13:47 ] ja tez chce zmienic lampy i wlasnie slyszalem ze od punta pasuja soczewki tylko jak je tam zamontowac i zeby ladnie wygladalo
[ Dodano: 2009-10-10, 13:48 ] ja tez chce zmienic lampy i wlasnie slyszalem ze od punta pasuja soczewki tylko jak je tam zamontowac i zeby ladnie wygladalo
[ Dodano: 2009-10-10, 13:48 ] ja tez chce zmienic lampy i wlasnie slyszalem ze od punta pasuja soczewki tylko jak je tam zamontowac i zeby ladnie wygladalo
[ Dodano: 2009-10-10, 13:56 ] ja tez chce zmienic lampy i wlasnie slyszalem ze od punta pasuja soczewki tylko jak je tam zamontowac i zeby ladnie wygladalo
Lampy wyglądają na podobne, ale poliftowe mają zaokrąglone rogi (słabo widać, ale widać na moim zdjęciu: https://i.imgur.com/4kdIPB8.jpg ). Niech ktoś jeszcze potwierdzi, że tak jest. Dokładki zderzaka powinny pasować, o ile mają takie same mocowania. Choć z polifta do przedlifta da się zamontować, bodajże Bonbini ma u siebie dokładkę. Możesz zapytać, czy pasuje bez problemu, czy coś rzeźbić trzeba.
Poliftowe mają zaokrąglone rogi klosza na dole od strony atrapy i to jest jedyna różnica. Kierunkowskazy się różnią - przedliftowe mają niższe klosze z czarną wstawką u góry, żeby pasowała do wystającej czarnej uszczelki maski.
irocket pisze:Dokładki zderzaka powinny pasować, o ile mają takie same mocowania
Dokładki o ile wiem mają nieco inne zaczepy i są lekko inaczej wyprofilowane - przedliftowy zderzak mniej wystaje na dole i jest bardziej kanciasty. Ale nie jestem pewien. Wiem, że coś dłubali przy zakładaniu poliftowego do przed FL. Jak będę klecił moją, to porównam. Taki dokładki mają np. Bonbini, Kamilladka i kilku innych.
Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Przepraszam za odkopa, ale w sumie tu mi najbrdziej pasuje moje pytanie, mianowicie czy klosz z lampy poliftowej pasuje na obudowę przedliftowej? Mam u siebie trochę odbłyśniki przypalone, bo poprzedni właściciel chyba żarówkę źle założył, wyszło przy okazji czyszczenia moich, znalazłem całą ale właśnie przedliftową, ładną, oryginał Hella też, ale klosz no nie pasuje
Toledo 1L 1998 1.9 TDi AHU
Jetta A2 1991 1.6 PN > 1.8 ABS with 17", gewinde
Golf MK2 1988 1.8 RP