No nie jest mi dane jeździć ze sprawną klimatyzacją.
Porobiłem co trzeba, włączam dzisiaj klimatyzację i d...
Obroty skoczą, wentylatory się uruchomią ale na tym się kończy. Sprężarka się nie uruchamia
Było 1.8 20v AGN 125KM
Było 1.8 20VT AUQ 180KM
Było 1.9 TDI ASV 110KM
Jest Leon 1.8T AUQ 180KM
Dzień dobry, jestem nowy na forum, założyłem tu konto bo nie mogę sobie poradzić z awarią jaka przytrafiła mi się w moim toledo 2. Przeszukałem internet i nie znalazłem wątku który dawał by odpowiedź.
Klimatyzacja przestała działać, jednocześnie wentylatory po przekręceniu zapłonu od razu zaczynają bez przerwy pracować, przestaną dopiero po wyjęciu kluczyka i upływie ok. 12 minut. Wymieniony czujnik temperatury cieczy i sterownik wentylatorów, same wentylatory również wymienione. Był też u mechanika, który posprawdzał czy jest obieg prądu od czujnika do sterownika silnika, nic nie znalazł. Po podpięciu do komputera również nie wykrywa żadnych błędów. Ręce opadają. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Czy winny może być sam ecu?
Terramo pisze: ↑15 wrz 2024, 08:36Wymieniony czujnik temperatury cieczy i sterownik wentylatorów, same wentylatory również wymienione.
Pierwsze pytanie czy sterownik wymieniony na nowy? Czujnik wymieniłeś ten w chłodnicy czy w silniku? I czy to climatronic czy manualna klima?
Wentylatory niepotrzebnie wymieniłeś.
Sterownik i czujnik nowe, czujnik wymieniony w silniku. Dodam jeszcze, zrobiłem eksperyment, że jeśli odepnę jedną kostkę z tego sterownika wentylatorów to się nie kręcą non stop, załączają się przy odpowiedniej temperaturze jak powinny, ale oczywiście klima wtedy nie działa. Czyli na moją logikę czujnik w chłodnicy też można wykluczyć.