Witam
Od jakiegoś czasu męczy mnie problem braku reakcji pilota centralnego zamka w kluczyku, już na wstępie mogę powiedzieć że bateria jest nowa, ciekawostką jest fakt ze wcześniej centralny raz reagował raz nie na sygnały wysyłane z pilota, niezależnie czy byłem przy samych drzwiach czy 20m od samochodu,
Problem pojawiał się już jakiś czas temu, nawet kodowanie pilota musiało być wykonywane kilka razy by "załapało" a i po ponownym parowaniu kluczyka potrafił przestać reagować po niedługim czasie
Pytanie moje brzmi gdzie znajduje się centrala odbierająca sygnał, a i jak podchodzić do kodowania pilota w kluczyku
Osobiście wykonywałam następujące czynności które na ten moment juz nie kończą się powodzeniem
Włączam stacyjkę na 3sek, wyłączam, wyjmuje kluczyk ze stacyjki który chce zakodować, zamykam kluczykiem drzwi 3 razy przekręcając w pozycje zamknięcia i trzymając tak przez pół sekundy, przy każdym przekręceniu kluczyka na pół sekundy słychać 3cyknięcia, po tym czasie wyjmuje kluczyk i przytrzymując przycisk zamykania, 3x klikam przycisk otwierania, dioda na pilocie mruga 5x i kiedyś samochód reagował na to wykonując procedurę zamykania auta
Na ten moment nie ma żadnej reakcji, myślę że centralka nie jest w stanie odebrać sygnału z pilota
Czy któreś z moich czynności jest zbędnych?
Myślę że sama procedura jest wporządku biorąc pod uwagę ze kiedyś samochód reagował na moje chęci kodowania
Gdzie dokładnie znajduje się moduł komfortu? Z tylu pod kanapą z lewej strony? Mam na myśli tu sterownik od szyb elektrycznych
Dziękuję za pomoc