witajcie, jak sam tytuł wskazuje temat do najprzyjemniejszych należał nie będzie;/
dzisiaj pogoda była wyśmienita więc postanowiłem zrobić z podszybiem, dokleić uszczelkę do szyby wyczyscić wszystko i załozyć plastiki podszybia
jakiez było moje zdziwienie gdy mocniej pociągnąłem za uszczelke przylegającą do szyby,a po chwili pokazała się ok 15-20cm rysa- pęknięcie !
co teraz zrobić? sprawdzałem na allegro ceny w granicach 200-450zł tylko teraz jaki będzie koszt założenia? jak wygląda sprawa z naklejką od rejestracji, no i najwazniejsze za tydzien musze opłacic ubezpieczenie a jak wiadomo do tego potrzebne zdjęcia samochodu, moga go nie ubezpieczyć?
Miałem ostatnio przygodę,dostałem kamieniem w szybę i powstał odprysk.Pojechałem do gości co się tym zajmują i na szczęście udało się skleić, koszt 122 zł.Zapytałem jaka cena za nową z wymianą ,powiedział że ok 600 zł.Zanim kupisz kupisz szybę to się najpierw dowiedz, czy jakiś fachowiec podejmie się wymiany,bo raczej nie chcą.Naklejkę można odkleić podgrzewając ją opalarką.
z tego co sie orientuje to pod Krakowem jest cała masa firm które się tym zajmują
trzeba poszukac nowej nie ma sie co bawić ;p natomiast zjebka ojca? bezcenna
tak wlasnie jest jak czlowiek chce dobrze
Proponuję rowniez poszukac speca i u niego zakupić szybę bedziesz mial gwarancje jak rowniez dobrze wklejona szybe.
jak masz peknietą szybe to nici z ubezpieczenia bo to jest zaliczane jako szkoda. po drógie ja tez wymienialem szybe w zakladzie specjalizującym sie wymianami szyb i wymiana kosztowala wraz z szybą okolo 600zł. nastepna sprawa to jak oddasz do speca to oni jakims cudem ze starej szyby odklejają naklejke tak ze nadaje sie do ponownego urzytku. ps naciągając uszczelke to tak jak bys mial krzywą rame okna czyli tak czy siak i tak peknie.
doradzam zrobic zdjecia potem przy ewentualnej sprzedarzy auta pokazujesz fotke udowadniając iz auto nie mialo dzwona a tylko wymienianą szybe z przyczyn technicznych...