Kierownica z tworzywa

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
a
artur788

Kierownica z tworzywa

Post autor: artur788 »

Witam Koledzy! :)
Otóż na naszym forum szukałem tematu dot. renowacji kierownicy z tworzywa. Jest wiele o kierownicach skorzanych ale o tej "tworzywowej" nie ma ;-)
I ja mam właśnie taki problem ze posiadam bardzo wytarta kierownice z tego smiesznego plastiku czy co to jest :mrgreen:
I takie pytanie do Was. Czy wiecie jak to mam odnowic? Moze ktos się zajmował taka sprawa? Bede wdzieczny za podpowiedzi i opinie ;-)
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Kierownica z tworzywa

Post autor: tony »

:arrow: viewtopic.php?t=943&highlight=kierownica o skórzanej
pokaż fotki tej swojej - coś doradzimy :)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
d
darkghoust

Kierownica z tworzywa

Post autor: darkghoust »

Wiem o co biega. Ja swoją ostatnio przeleciałem czernidłem do plastików kagera. Efekt całkiem zadawalający.
Awatar użytkownika
bartek
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Kierownica z tworzywa

Post autor: bartek »

sie nie martw, mam taką samą z tego byle plastiku :-/
zamierzam ją obszyć skórą razem z mieszkiem zmiany biegów, wg mnie to jedyny sposób.
koszt(jak u mnie) około 200PLN :-)
RB Auto - warsztat samochodowy
Olsztyn, Kołobrzeska 50
www.rbauto.eu
Zapraszamy
Awatar użytkownika
kalafek
Forumowicz
Kontakt:

Kierownica z tworzywa

Post autor: kalafek »

Ja na Twoim miejscu nie bawilbym sie w zadna renowacje i smarowanie czarnidlami tylko zainwestowal w obszycie kiery skora... mozesz przy okazji obszyc dzwignie recznego i galke od biegow... mozesz sobie pokombinowac np z kolorami szwow czy rodzajem skory... sadze ze za obszycie samej nie powinni cie wykasowac wiecej niz ok 150 zl... jezeli mialbym wlasnie plastikowa kiere to bylaby chyba pierwsza rzecz jaka bym zmienil w aucie... ;-)
Seat Toledo 1M 1.6 16V BCB Signo :)
Ratownik Drogowy PZM :)
a
artur788

Kierownica z tworzywa

Post autor: artur788 »

ten byle plastik jest denewrujacy... ogolnie kiera jest zjechana jak po powstaniu ale najgorzej jest na jej gornej czesci... tam to wyglada jakby ja korniki zarly :lol:

Ale Panowie...dzis spotkalem w sklepie zestaw do samodzielnego obzywania kiery... 20zł :-D :mrgreen: :mrgreen:

zrobiłem to sam :D przed godzinka skonczylem i efekt jest calkeim calkiem jak na moj pierwszy raz z igla i skora :-D

Bede mial chwile to siupne fotki :-P
s
sz.p.bartek
Forumowicz
Auto: ...
Model: ...
Kontakt:

Kierownica z tworzywa

Post autor: sz.p.bartek »

Miałem kiedyś coś takiego w Astrze, po pół roku się starła i była do wywalenia :-/
Toledo II TDI ASV+ Powered by TUNE-UP
D
Daro_70
Forumowicz
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.6 16V AUS

Kierownica z tworzywa

Post autor: Daro_70 »

Powiedz artur788 gdzie kupiłeś ten zestawik "szewczyk dratewka" na allegro gdzieś czy może u siebie na mieście. No i czekamy na fotki, bo tez patrzeć nie mogę na swoją kiere.
B
Bodek

Kierownica z tworzywa

Post autor: Bodek »

Daro_70 pisze:Powiedz artur788 gdzie kupiłeś ten zestawik

i za how much ?? :) :D
Awatar użytkownika
CYRULIK
Zasłużony
Auto: Leon Zonki ;)
Model: Moje S 2,5

Kierownica z tworzywa

Post autor: CYRULIK »

artur788 pisze: Panowie...dzis spotkalem w sklepie zestaw do samodzielnego obzywania kiery... 20zł

:PPPPP
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
ODPOWIEDZ