Pytanie to taki ,,przekaz myśli" ale fajnie że zrozumiałeś o co mi chodzi. A przeszukiwałem forum i tam każdy opisuje inne przypadki np że im drzwi od kierowcy z pilota nie zamyka. U mnie zamyka pilotem gdy silnik jest wyłączony, tylko nie rygluje drzwi podczas jazdy. Ale gdy nacisnę przycisk ryglowania szybko 2 razy podczas jazdy drzwi są zaryglowane wszystkie nawet podczas jazdy. Podejrzewam że coś mam nie tak z centralnym zamkiem w drzwiach kierowcy gdyż jak wkładam kluczyk i chce zamknąć samochód to rygluje tylko drzwi kierowcy a centralny zamek nawet nie drgnie:/ I nie wiem czy jest sens prowadzić do mechanika bo w najbliższym czasie chce kupić auto co najmniej z roku 2013 i szkoda inwestować kase w pierdoły w Tolku chociaż nie ukrywam że mam do niego wielki sentyment i lubię jak wszystko w nim działa jak by z fabryki wyjechał
jeśli z kluczyka nie zamyka Ci auta to masz coś z zimnymi lutami , zrobiłem to ostatnio u siebie. Panowanie mam takie pytanie po naprawie zamka i założeniu teretycznie działą wszystko tylko nie mrugają kierunki kiedy zamykam auto. dopiero po 3-4 s jak znów chcę zamknąc to słychać jak ryglują się tylne prawe drzwi tylko czy to może być ich wina właśnie i komputer po prostu nie widzi że zamknięte są ? dodam że naprawiałem drzwi prawe przednie
z racji tego że mam rozebrane drzwi od kierowcy (uszkodzony mechanizm od szyby) pomyślałem, że przy okazji wymienie zamek bo jest uszkodzony. Czym sie sugerować przy kupnie? jakieś oznaczenia? numery modułu komfortu czy cos? Czy nie ma różnicy? Lepiej kupić używke czy zamiennik? Zamienniki długo wam chodziły, czy lipa?
Nie wkładam pieniędzy w starego złoma, wkładam serce w pasję
Ja bym spróbował zregenerować oryginalny zamek. Z podrubami jest tak, że jedne działają, a inne nie z naciskiem na NIE.
Sony jesteś nielicznym szczęśliwcem u którego działa zamiennik, obyś się nie zawiódł.
Oryginalny zamek jest nie kompletny (ktoś już kiedyś coś tam próbował "naprawiać") wiec zostaje wymiana na zamiennik. Tylko teraz jaki kupić, żeby pasowało wszystko?
Numer z tego co widziałem to wszystkie mają taki sam chyba? :
kuzio, ja kupowałem zamek firmy AQ, ale nie widzę takich na allegro. Zamawiałem go w motoryzacyjnym na mieście. Płaciłem chyba 116zł o ile mnie pamięć nie myli, więc jak patrzę teraz po cenach to za połowę tej kwoty już zamek możesz nabyć