Tak faktycznie już sobie poradzilem. Po rozebraniu wszystkiego okazała się peknieta ta część popychana przez klamkę. Wiertarka, nit, pomoc wujka, kilka godzin pracy i bagażnik znowu się otwiera
robsonw1 pisze:...Klamka chodzi luzno i czasami "nie lapie" i nie moge otworzyc bagaznika, jak by sprezynka nie lapala. Oczywiscie nie dzieje sie to non stop ale coraz częściej. Wiec pewnie sprezynka gdzies zeskoczyla?...
I co kolego sprężynka gdzieś zeskoczyła? Działa już wszystko? Co zrobiłeś?
U mnie było podobnie aż w końcu się zje.ało i nie mogę otworzyć bagażnika. Jutro zabieram się do roboty i tu małe pytanie: Jak już będę w środku to będzie dostęp do wszystkich wkrętów? Czy odkręcam tylko część i trzeba będzie coś łamać?
Nie wiem czy w dobrym temacie sie zapytam?
Mam problem z zamykaniem klapy bagaznika,
zaczęło sie od tego ze na centralnym z pilota, raz zamykał, czasmi nie,
raz otwierał, czasami nie,
pomagało ręcznie z kluczyka..
Po jakimś czasie wogóle przestało zamykać bagaznik, z kluczyka tez i jest stale otwarty.
Teraz kwestia, czy jest mozliwość ze tylko padł przekaźnik pod kierownicą? czy to raczej powazniejsza usterka i przestał działać mikrostyk? jakiś czujnki? zamek?
U mnie było to samo. Mogłem zamknąć jedynie z kluczyka. Okazało się że blokowal się silownik. Rozebralem i nasmarowalem. Sam chodził elegancko ale po podpieciu do ciegna otworzył kilka razy i znów się zacinal. Pomogła wymiana na inny.
„Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy”
Zamykanie z kluczyka nie działa? zablokował się zamek?
Przekaźnika do zamykania klapy nie ma, nie jestem pewny ale to chyba moduł komfortu bezpośrednio zamkami steruje
Zacząłbym od sprawdzenia siłownika do zamykania klapy. Jeśli nie on jest przyczyną to do sprawdzenia wiązka klapy i wiązka przechodząca przez przegrodę kabina-bagażnik, ostatecznie można sprawdzić czy nie ma zimnych lutów w module komfortu. (pod kierownicą)