Powiem tak, miałem podobnie
kiedyś nawet opisywałem problem.
Ba pojechałem do magików elektryków którzy wyjęli rozrusznik i powiedzieli "wymieniłem łożyska a tak to wszystko w porządku" po czym miałem trochę spokoju, bo i nowy akumulator wsadziłem.
A przed "magikami" nawet na nowiutkiej centrze po staniu na mrozie przez noc miałem tak:
https://www.youtube.com/watch?v=Le-sPkuVgoI
ale miałem także pobór mocy delikatny więc ok.
Czasem mi palił jak na Twoim filmiku tzn tak łapał.
W tym roku mechanik na moją prośbę przy okazji wymiany rozrządu wyjął mi rozrusznik i pojechałem do znajomego który naprawia rozrusznik i powiedział że trzymacz szczotek był oryginalny
.
Wymienił co trzeba i hula jak ta lala.
--------------------------------------------Mój problem----------------------------------------
Ale mam inny problem.
Niecały rok temu kupiłem akumulator kagera ( a mam 1,9 tdi 110km toledo 2) i chodzi dobrze ale ostatnio przy rozruchu zapala się lampka abs.
Mówię sobie może trzeba podładować, sprawdzam napięcie 12,53V z rana, czyli dobrze jest. ale i tak naładowałem aku no i rano wstawiam do auta i przy rozruchu znowu na chwilę zapala się lampka. Od razu mówię że po przekręceniu kluczyka wszystkie gasną a potem przy rozruchu ona się zapala i gaśnie .... oczywiście rozrusznik kręci bardzo dobrze...
no i co mogę sprawdzić/zrobić? reklamować go?
przy rozruchu na moim mierniku za 15zł schodziło delikatnie poniżej 11V....