[ Dodano: 2014-03-26, 17:56 ] Dziś sprawdzałem i w Engine>07 temp 77.4C /0.0% /36.0C /94.5C a w Instruments>03 sa dwie temp pierwsza to 96C / ok / 88C / N/A
94.5C to czwarte okno
Bardziej nie chciałem nagrzewać auta ale tez wchodziłem w climatronic i było 90 C tak samo jak w liczniku
Dodam ze temperatura w vcds oraz na liczniku nie idą równo w liczniku będzie 90 C pokazywało a vcds 75 C i dopiero później rośnie a licznik bez zmian
west21 pisze:Dodam ze temperatura w vcds oraz na liczniku nie idą równo w liczniku będzie 90 C pokazywało a vcds 75 C i dopiero później rośnie a licznik bez zmian
tym nie ma się co przejmować.
Obstawiam termostat.
Czujnik temp. jest podwójny i zazwyczaj jak się wywali to jest różnica w temp. na ECU a na blat. W Twoim przypadku jest ok. Termostat może się tylko delikatnie otwierać przez oba węże są gorące.
Oczywiście może być nawet uszczelka pod głowicą ale tym na razie bym się nie przejmował.
Panowie, może i mi podpowiecie. Wskaźnik temperatury pokazuje mi niespełna 90*C. Zawsze było idealnie równo, a teraz jest o ciut więcej niż grubość wskazówki przed 90tką. Nawet po wczorajszej 300 km trasie doszła tylko do tego samego miejsca.