Sony. nie wierzę żeby 3 metry przewodu biegnącego po karoserii nie było nijak zabezpieczone
Tak do tego tematu przypomniał mi się patent który widziałem w pokrewnej marce, kawałek tyrytytki wystawiony przez tapicerkę w bagażniku który służył do otwierania wlewu:) nie mówię żeby tak robić ale tak mi się tylko przypomniało:)
Jacek1234gml, w instrukcji jednoznacznie nie ma opisu, że jest odrębny bezpiecznik od klapki paliwa. Może i jest dzielony z jakimś innym, ale trzeba by wszystkie sprawdzać po kolei, żeby do tego dojść.
Cześć, czy wiecie może czy można gdzieś kupić samą blaszkę, która odpowiada za odepchnięcie klapki po naciśnięciu przycisku otwierania wlewu? Po kupnie samochodu już jej nie było. A może da rade samemu ją jakoś dorobić? Przez to samemu nie moge otworzyć sobie wlewu, pasażer do pomocy lub inna osoba na stacji jest potrzebna.
@edit (10.05.2016): Dla potomnych, już sobie poradziłem. Wziąłem jakąś blaszkę, przyciąłem ja odpowiednio by zmieściła się w takie "szyny" za bolcem, odpowiednio zagiąłem i klapka już odskakuje.