ja proponuje oddac zderzak do gościa co spawa plastiki miałem taka przygodę z psem tylko że ja wymianiałem obydwie chłodnice a atrapę zamieniłem siatką alu oryginalna atrapa 150 zł plastki mocowałem glejem na goraco ale nie polecam odpadnie kwestia czasu natomiast wkręty nie próbowałem powodzenia w naprawie
te plastiki mozna klejem do szyb, takim jaki uzywa sie do mocowania spoilerow, mam identycznie jak Ty kolego odpadl "bananek", pekla listwa i atrapa wylamana do polowy
Hej podczas demontażu zderzaka przedniego znalazłem problem odkręciłem wszystko co trzeba wyjąłem z zaczepów bo obu stronach błotnik a jeszcze coś go trzyma wewnątrz nad halogenami o co chodzi jakaś ukryta śruba ? (za zaślepkami odkręciłem śruby z obu stron jak coś ).
zderzak przedni trzyma się w ślizgach, nadkola trzymają, grill trzyma się do belki u góry 2 śruby pod listwami lub zaślepkami jeżeli ts, i sa jeszcze dwie śruby jak to zwykły to chyba pod bananami tymi na dole są tez 2 śruby
Panowie, jak zdjąć przedni zderzak? naściągałem instrukcje, ale albo są obcojęzyczne (niemieckie) albo tak napisane (bez foto), że nie mogę znaleźć śrub, o jakiś nitach rozprężnych już nie wspominając
szukam własnie tych nitów samorozprezajacych z tej instrukcji czy to jest to oznaczone 21? ta instrukcja bylaby super, gdyby opisano kazda cyfre oznaczajaca dana czesc/srube
te nity to raczej chodzi o te co trzymają atrapę podnieś maskę i zobaczysz że sa takie kołeczki
a tak po za tym trzymają się na 4 śrubach 2 ślizgach torxach od nadkoli na foto zaznaczyłem ci gdzie szukać
mecze sie juz od 14 zeby zdjac ten zderzak. odkrecilem po 4 sruby nadkoli, wyjalem te 6 czy 8 plastikowych koleczkow trzymajacych grill pod maska, wykrecilem po dwie sruby pod bananami (2x torx i 2x 13stka).
teraz zostaly mi te sruby pod listwami na zderzaku (jak je zdjac?)
oraz te torxy na slizgach o ktorych piszesz, tylko jak sie do nich dostac?
mam tez problem z "dzyndzlem" od podnoszenia maski, gdy jzu bede zdejmowal zderzak, nie przejdzie on przez dziure w atrapie, jak to rozwiazac?