[ALL] Szyba przednia / tylnia

Tematy ogólno-techniczne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pablo_0043
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Pablo_0043 »

to maly element zaskoczenia... :-> musze sparwdzic bo nie mam pojecia czy ma czy nie..
>>Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno.. a Opla?? Bo ma poczucie humoru<< :)
Awatar użytkownika
CYRULIK
Zasłużony
Auto: Leon Zonki ;)
Model: Moje S 2,5

Post autor: CYRULIK »

jak jest elektrycznie sterowane to i są podgrzewane, a zeby tej pasty nie było widać to sie robi patent z tśmą, naklejasz dwa kawałki dopasowywująć do grubości grzałki i wypełniasz luke miedzy taśmami, zrywasz taśme i gotowe prawie nie widać
"Kiedy wydaje Ci się, że jesteś bardzo dobrym kierowcą, który wie już wszystko o jeździe i drogach, sprzedaj jak najszybciej swój pojazd i nigdy więcej nie siadaj za kierownicą. Cmentarze są pełne grobów bardzo dobrych kierowców".
Awatar użytkownika
Pablo_0043
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Pablo_0043 »

o prosze... ;-) dzieki za porade
>>Bóg stworzył Seata bo wie co to jest prawdziwe piękno.. a Opla?? Bo ma poczucie humoru<< :)
Awatar użytkownika
marcinjanowski
Forumowicz
Kontakt:

rozbili szybe - mechanicy!!

Post autor: marcinjanowski »

Witam, czy to mozliwe ze przy duzym skoku temp. z mrozu -7 do cieplego garazu pekla szyba? mam z pod uszczelki wychodzi mi peknieta kreska, - a samochod mial dzis wymieniany rozrząd i poduszke pod silnikiem - ta taka jak by maly amortyzator ;) i czy przy tym zdejmuje sie maske? albo cos? bo nie wydaje mi sie ze to moja wina, szczegolnie ze tego nie widzialem -- pekniecie po stronie pasazera) to przed wjazdem do garazu nic nie widzialem, a mechanik mnie odwozil do domu, wiec jechalem po stronie pasazera ;)
S
SMILE
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: SMILE »

moze uderzyli czyms,a podczas jazdy (drgania) poszlo na szybe. Na diagnostyce moze nie przejsc taka usterka.
Awatar użytkownika
marcinjanowski
Forumowicz
Kontakt:

to po wyjechaniu z garazu juz bylo :/
Awatar użytkownika
INS
Forumowicz

Post autor: INS »

Nie zdejmuje się maski. Jednym słowem masz problem... :( na pocieszenie Ci powiem, że mi też pękła na początku zimy... i nawet nie wiem kiedy. Koło maja będe wymieniał koszt około 400-500zł (szyba + robocizna) oczywiście szyba nieorginalna koszt orginalnej jak dzwoniłem do ASO coś koło 750-800zl
AHF seria (122Km@246Nm) + Lightowy chip by Ali (137Km@297Nm) :-)
Awatar użytkownika
Łukasz TDI
Forumowicz

Post autor: Łukasz TDI »

teraz jak są mrozy a jest pękniecie na szybie czołowej to peknięcie może się powiększac ja tak miałem kiedyś w golfie o przeglądzie zapomnij a i co byś na "blue system" nie trafił bo dowód rejestracyjny zabiorą :-/
Awatar użytkownika
marcinjanowski
Forumowicz
Kontakt:

jutro podjade do innego mechanika i zobaczymy co on powie, jak bedzie ok, to do Pana ubezpieczyciela ze szkoda na autocasco ;)
Awatar użytkownika
Łukasz TDI
Forumowicz

Post autor: Łukasz TDI »

jeśli masz AC to spoko ale jeśli sie okaże że to mechaniory zrobiły to :evil: :evil:
ODPOWIEDZ