Panowie czy ktoś z Was spotkał się z takim oto problemem podczas pierwszego uruchomienia VCDS lite / VagCom 409.. ?
Kupiłem kabel z viakena, dokładnie ten
http://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2- ... -obd2.html i zainstalowałem VCDS'a Lite 1.2. Zainstalowałem również sterowniki by wszystko śmigało na WIN7 32bit z płytki dołączonej przez viaken. Odpalam VCDS'a, sprawdzam czy kabel jest wykryty na COM 3 w managerze urządzen (jest) i odpalam test zaznaczając port 3 w vcds. I nic. Wyskakuje error jak na zdjęciu wyżej. Nie działa mi ani vcds ani vag com, ani polski vag. Na vcds i vag com wyskakuje mi wlasnie wyzej wymieniony bląd(zdjecie), a polski vag wywala jakies blędy typu "access 0000002103.230.... coś tam coś"
Czy ktoś może mi pomóc? Dodam że próbowałem zmieniać coś w start baud z 0 na 9600 ale to nic nie pomogło. Proszę o pomoc ponieważ w sumie na razie te pare złotych za kabel poszło w świat, a przyjemności zero.
Aha i auto było dwa dni temu diagnozowane przez tunera, również za pomocą kabla i programu vag com (kabel i program jego) i wszystko mu śmigalo, wiec problem lezy po stronie mojego systemu za pewne lub samego kabla. Proszę o pomoc