Do mojego pierwszego tolka zamontowałem gaz, a miał już 150tys, zrobiłem drugie tyle i motorek chodził jak szwajcarski zegarek, nie było znacznej różnicy w mocy, jedynie spalanie podniosło się do 9l na trasie[ dostał w dupe]
A ja powiem tylko tyle ze we wtorek zakladam sekwencje z elektronika AGIS (sterowanie bezposrednio z komputera sterujacego silnikiem bez zadnych emulatorow, a do tego parownik tloczkowy nie membranowy).
Podziele sie swoimi spostrzezeniami
gkolodziejczyk pisze:A ja powiem tylko tyle ze we wtorek zakladam sekwencje z elektronika AGIS (sterowanie bezposrednio z komputera sterujacego silnikiem bez zadnych emulatorow, a do tego parownik tloczkowy nie membranowy). Podziele sie swoimi spostrzezeniami
Gratulacje za decyzję !!! Życzę zrobienia 1.000.001 kilometrów bezawaryjnie
Ja na gazie zrobiłem 80 tkm w tico. Był ubytek mocy - ale ekonomia ekonomią. Przez 80 tkm wymieniłem membranę, 3 filtry gazu, 2 razy przewody. Robiłem po 3 - 4 tkm instalacja zwróciła się po 3miesiącach a później tylko tania jazda (jadąc nad może z załadowanym dachem i bagażnikiem spalił 5l gazu na 100). Teraz dobija go żonka - cały czas śmiga.
Można się do LPG czepiać ale jeżeli chodzi o ekonomię to najtańsza alternatywa - tylko nie wolno żałować na instalacji i później na wymienianych częściach (przewody, świece, tłumiki) i kręcić duże przebiegi.
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Dokladnie. Przewody, swiece i filtry to podstawa. Wazne jest tez na jakiej stacji sie tankuje.
Ja z doswiadczenia tankuje na Statoil. Casami na Bliskiej lub Orlenie.
żebyś wiedział gaz gazowi nie równy - miałem kilka sprawdzonych stacji i tylko tam tankowałem. Trzeba też pamiętać żeby od czasu do czasu przeregulować bo obroty w tico lubiły mi spadać - miałem najprotszą możliwą instalację za 1200 zeta.
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Ja montuje instalacje u znajomego gazownika. Spoko koles. Jesli wyjdzie jakas nowa wersja oprogramowania komputera sterujacego instalacja wgrywa ja za free swoim klienta.
A z innej beczki Galaxy z silnikiem 2.0 spala 10 l gazu w miescie na elektronice AGIS.
Jak myslicie dobry wynik??