Zegarek - jak ustawić, problemy etc.

Tematy ogólno-techniczne
K
Krzyś V5
Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Krzyś V5 »

Pewnie masz uwalone ścieżki i dlatego nie możesz ustawić zegarka,u mnie godziny ustawia sie przekręcając w lewo a minuty w prawo.
Awatar użytkownika
Sony
Administrator
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI ASV++
Kontakt:

Post autor: Sony »

Krzysiu zegarek to działa jak ta lala :-D Nie działa jedynie ta opcja service :P
a
ap05

Post autor: ap05 »

Instrukcja kasowania insp. servisowej jest zamieszczona w dziale ogólnym, z rozpisaniem na poszczególne roczniki i modele, poszukaj. Potem trzeba się trochę pobawic mi sie udało. powodzenia.
Awatar użytkownika
tony
Zasłużony

Post autor: tony »

ale koledze o co innego chodzi - czytajcie uważnie :-)
Pozdrawiam użytkowników Seata Toledo. Dziękuję wam za dobroć i za modlitwy. Z serca wam błogosławię.
Serdetschnje posdrawjam Toledziakuf
Tony
Awatar użytkownika
koti
Zasłużony
Auto: Seat Toledo 1M
Model: 1.9 TDI

Post autor: koti »

Service można sobie ustawić VAG'iem.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Awatar użytkownika
Pedritos
Forumowicz

Post autor: Pedritos »

Ja kasuje w swoim tolku inspekcję servis-ową od samego początku. Sam zawsze wymieniam olej. Też mam licznik z jednym pokrętłem (przyciskiem). Powiem wam tak. Samo skasowanie migającego napisu inspekcji servisowej nie powoduje wykasowania jej całkowicie z pamięci. U mnie co 15 tyś km jest programowo ustawiona inspekcja i bez względu na to, że kasuję ją manualnie po tym przebiegu miga mi napis "3000 km servis". Oczywiście kasuję ją bo olej wymieniam co 10 tyś km. ;-)

Podsumowując:
kasujesz tylko samą informację o inspekcji, która miga Ci na wyświetlaczu kilometrów.

Myślę, że problem rozwiązany.
(chyba, że u kogoś jest inaczej - ja mam właśnie tak)

Pozdrawiam
PAMIĘTAJ O INNYCH!!!
http://www.poltransplant.org.pl/ow.html
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Jak wskazówka od temperatury się nie spionuje - NIE BUTUJ,
Jak butowałeś to od razu NIE GAŚ
t
turo204
Forumowicz

Śpieszący się zegar

Post autor: turo204 »

Witam

Czy spotkaliście się w swoich tolkach że śpieszy się wasz czasomierz? co go ustawie to do przodu wyrywa. po miesiącu jest około 4-5 min do przodu....

[ Dodano: 2012-03-21, 09:15 ]
Tomas pisze:Kolego tym pokrętłem od kasowania licznika kilometrów przyciskając kasujesz km, a delikatie przekręcając w lewo i prawo ustawiasz godzinę w zgarku. Jak w lewo to godziny, a w prawo to minuty :)
Pozdrowionka

wracając do mojego tematu to zegarek umiem ustawić tylko mam problem bo cały czas się spieszy. co go ustawie prawidłowo to po czasie spieszy się o minute, potem 2 i tak rośnie różnica. Niby nic ale wkurza :evil:
s
sochotoledo
Forumowicz

kwadratowy zegarek

Post autor: sochotoledo »

Witam mam takie trochę banalne pytanie bo nigdy się tym do tej pory nie interesowałem , co oznacza i co pokazuję ten kwadratowy zegarek na wyswietlaczu od komputera . Chodzi mi o ten przy przełańczaniu opcji komputera i tam chyba przed ostatni wyświetla się taki Kwadratowy zegarek jakby co on oznacza ?
sochotoledo
Awatar użytkownika
ramzes.kris
Forumowicz
Auto: 1M
Model: 1.8 20v

Post autor: ramzes.kris »

czas podróży :) co 2 godz mruga i sugeruje że powinneś zrobić przerwe :)
Pracuje by żyć , a nie żyje by pracować :)
Było : 1.6 16v
Jest : 1.8 20v

http://toledoclubpolska.pl/viewtopic.php?t=6181
s
sochotoledo
Forumowicz

Post autor: sochotoledo »

Dzieki ramzes.kris .. teraz dopiero sobie przypominam że jak wracałem z mazur to właśnie mi się zapaliło tylko u mnie zaczeło cicho pikać do tego i wtedy jeszcze mówię do zony co to czemu to się zapaliło ? Przycisnołem przycisk do przestawiana i sie wyłończyło !!
Ale ja tempy jestem dopiero teraz dzieki tobie wiem po co to jest i do czego służy wcześniej jakoś się ty nie zainteresowałem . Jeszcze raz dzięki ..
sochotoledo
ODPOWIEDZ