[1L/1M] Przepływomierz w 1.9 TDI

Wszystko o silnikach wysokoprężnych

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, koti

[1L/1M] Przepływomierz w 1.9 TDI

Postprzez Kaiser » 21 kwietnia 2016, o 20:08

Dzisiaj wziąłem przepływkę od kolegi na podmiankę (kolega twierdzi ze przejechał na niej jakieś 10 tys. km). W czasie jazdy wyczułem róznicę. Lepiej, płynniej zbiera sie od dołu ale znowu nie czuć tak bardzo tego charakterystycznego momentu "wgniatania" w fotel" jak przy mojej przepływce. Czy tak to ma wyglądać?
Avatar użytkownika
Kaiser
Forumowicz
 
Posty: 134
Dołączył(a): 28 lipca 2014, o 11:38
Lokalizacja: Okolice Brzeska/ NS
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1L/1M] Przepływomierz w 1.9 TDI

Postprzez Sony » 22 kwietnia 2016, o 11:05

Zależy jaką przepływkę ma kolega. Do każdego silnika powinna być odpowiednia przepływka, najlepiej oryginalna. Jakbyś zrobił logi dynamiczne to wtedy bym Ci odpowiedział na pytanie czy tak to powinno wyglądać.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6708
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[1L/1M] Przepływomierz w 1.9 TDI

Postprzez golotheone » 2 maja 2016, o 18:40

Mi jak siadła przepływka, to podmieniłem od kolegi z golfa 4 90KM do swojej 110KM i fakt działała,ale nie tak jak powinno, więc jak kolega Sony pisze,najlepiej do danego silnika i żadne zamienniki.
" Na nic koni kupa,
gdy kierowca d*** "

viewtopic.php?t=6588
Avatar użytkownika
golotheone
Sponsor
 
Posty: 176
Dołączył(a): 26 grudnia 2010, o 22:04
Lokalizacja: OPOLE
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Re: [1L/1M] Przepływomierz w 1.9 TDI

Postprzez piotrek148 » 26 lutego 2017, o 20:17

Panowie padła mi przepływka (błąd 17552 )
Jednak opis błędu moze wskazywać rowniez na uszkodzoną wiązkę. Obejrzałem wiązkę idaca od przeplywki, pod filtrem powietrza do samego podszybia i wszystko wygląda ok, kable w oryginalnym oplocie, nic nie pogryziony.
Chciałbym upewnić się że to napewno sama przeplywka padła zanim kupię nowa. Czy podłączenie do testów przeplywki z gulfa 4 1.6 pb ma jakiś sens ?
Avatar użytkownika
piotrek148
Forumowicz
 
Posty: 256
Dołączył(a): 28 marca 2011, o 21:25
Lokalizacja: Nowa Sól
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 tdi AHF

[1L/1M] Przepływomierz w 1.9 TDI

Postprzez Sony » 26 lutego 2017, o 21:45

Raczej nie ma sensu. Zrób logi dynamiczne i wszystko będzie wiadomo. Grupa 003 + 008 na III i na IV biegu.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6708
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia strona

Powrót do Diesel

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron