[1L/1M] Przepływomierz w 1.9 TDI

Wszystko o silnikach wysokoprężnych

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, koti

Postprzez ozio21 » 14 września 2014, o 11:53

mam do Poniatowej 350km w jedną strone :)
ozio21
Forumowicz
 
Posty: 149
Dołączył(a): 26 grudnia 2011, o 11:38
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Car: 1M
Engine: 1.9 ASV

Postprzez macsta12 » 14 września 2014, o 12:41

Napewno nie z WM ;-) Chyba że nie chodzi o tablice :-P
Avatar użytkownika
macsta12
Sponsor
 
Posty: 310
Dołączył(a): 25 kwietnia 2012, o 14:15
Lokalizacja: Dęblin
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+

Postprzez maly5022 » 27 listopada 2014, o 21:26

Coś tu cicho :-) Mam pytanie.. Czy włożenie przepływki do AHF od 130km TDI-ka da jakieś plusy?
maly5022
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 4 listopada 2014, o 21:33
Lokalizacja: Szczecin
Car:
Engine:

Postprzez irocket » 27 listopada 2014, o 21:38

Jeżeli pasuje, to nie da plusów. Chyba, że Twoja jest uszkodzona, to wtedy tak. Ale jak w VAGu pokazuje poprawne wartości, to nic nie zmieni. Przepływomierz mierzy ilość powietrza i do tego ustawiane jest ciśnienie doładowania i dawka paliwa.
Obrazek
Avatar użytkownika
irocket
Sponsor
 
Posty: 1055
Dołączył(a): 3 sierpnia 2013, o 12:46
Lokalizacja: Rzeszów / Krosno
Car: Seat Toledo 1L
Engine: 1.9TDi 1Z

Postprzez maly5022 » 28 listopada 2014, o 01:04

Do skody mojego ojca wsadziłem od 130 i jest całkowicie inne auto.. niby ten sam silnik a jest bardziej zwawszy i mniej pali. Czy to może być od przepływomierza?
maly5022
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 4 listopada 2014, o 21:33
Lokalizacja: Szczecin
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 28 listopada 2014, o 11:57

maly5022, możliwe że stara przepływka nie domagała i stąd ten efekt.
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6696
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez maly5022 » 29 listopada 2014, o 09:47

Mozliwe.. zastanawiała mnie ta różnica jaką dała zamiana. W sumie nic nie szkodzi zeby zmienić
maly5022
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 4 listopada 2014, o 21:33
Lokalizacja: Szczecin
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 30 listopada 2014, o 13:03

maly5022, jeśli masz sprawną przepływkę to po jakiego grzyba ją zmieniać ? No chyba, że śpisz na pieniądzach. W końcu bogatemu wszystko wolno :)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6696
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Postprzez maly5022 » 2 grudnia 2014, o 18:05

Nie śpię na pieniądzach tylko szukam przyczyny czemu mój tolek nie chodzi poprawnie.. po wymianie rozrzadu dalej nierówno chodzi. Już nie wiem co mu może być
maly5022
Świeżak
 
Posty: 9
Dołączył(a): 4 listopada 2014, o 21:33
Lokalizacja: Szczecin
Car:
Engine:

Postprzez vwir » 2 grudnia 2014, o 22:26

Zrób logi i wrzuć do odpowiedniego tematu. Spróbujemy coś poradzić.
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Diesel

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron