[1M ASV] silnik glosno chodzi od 60 do 70km/h

Wszystko o silnikach wysokoprężnych

Moderatorzy: Sony, CYRULIK, remiq, koti

[1M ASV] silnik glosno chodzi od 60 do 70km/h

Postprzez Bieznar » 25 września 2018, o 17:44

Witam,

Mam dziwny problem, silnik dosc glosno chodzi w przedziale 60-70 km/h, do 60 chodzi cicho, od 60 do 70 bardzo glosno, powyzej 70 juz ciszej, ale chyba i tak glosniej niz wczesniej. Vag wywali blad:

16485 - Mass Air Flow Sensor (G70): Implausible Signal
P0101 - 35-10 - - - Intermittent

czyli teoretycznie problem z przepływomierzem, ale wymieniałem go 3 lata temu, na nowy oryginalny Boscha, przy zupelnie innym problemie. Oczywiscie na weekendzie sprawdze przeplywomierz, ale moze ktos spotkal sie z takim problemem i wie co to moze byc?
Ostatnio edytowano 28 września 2018, o 09:39 przez Bieznar, łącznie edytowano 1 raz
Bieznar
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 7 sierpnia 2016, o 13:19
Lokalizacja: Kielce
Car: 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Silnik glosno chodzi od 60 do 70, glosna praca silnika

Postprzez Sony » 25 września 2018, o 22:59

Bieznar, Obrazek

Czas operacyjny: 24h

_______________________________________________________________________________
Zakładam, że ten błąd nie tkwił w pamięci sterownika od X czasu tylko teraz się pojawił ?

Najlepiej zrób logi dynamiczne na III/IV biegu i zamieść na forum. Interesuje Nas grupa 003, wtedy wyjdzie w praniu czy przepływka zdrowa.
Auto nie ma problemu z dynamiką, przyśpiesza dość żwawo ?

Tutaj masz ew. poradnik co do logów: http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=53752
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6780
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV+


Powrót do Diesel

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron