[1L] Po czym można sprawdzić czy licznik nie jest cofnięty

Toledo I generacji

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40

[1L] Po czym można sprawdzić czy licznik nie jest cofnięty

Postprzez Bonbini » 14 grudnia 2010, o 16:46

Ostatnio zwróciłem uwagę, że nacięcia na śrubkach przy prędkościomierzu są ustawione u mnie w Tolku symetrycznie, a u mnie licznik nie był cofany, bo nie był (auto mam w rodzinie od nowości) :mrgreen:
Może pomocne to będzie dla tych, którzy zamierzają kupić 1L :-)

Obrazek
Był: viewtopic.php?t=1769
Jest: viewtopic.php?t=9766
Pozdrawiam Toledziako-maniaków :-)
Bonbini
Forumowicz
 
Posty: 956
Dołączył(a): 11 października 2009, o 02:38
Lokalizacja: Gdynia
Car: Był 1L
Engine: 1.9 1Y

Postprzez servicemen » 14 grudnia 2010, o 19:31

To że licznik był rozbierany nie musi oznaczać że był cofany.
servicemen
Forumowicz
 
Posty: 87
Dołączył(a): 25 czerwca 2008, o 18:11
Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Car:
Engine:

Postprzez Pan_Samochodzik » 22 marca 2012, o 22:48

kolego w tolkach cofają liczniki bez ich demontażu...
Pan_Samochodzik
Forumowicz
 
Posty: 11
Dołączył(a): 18 lutego 2012, o 17:28
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Car:
Engine:

Postprzez kamko » 22 marca 2012, o 23:07

zdradz w jaki sposob :?:
kamko
Sponsor
 
Posty: 252
Dołączył(a): 24 lutego 2011, o 15:06
Lokalizacja: Dylewo Ostroleka
Car:
Engine:

Postprzez remiq » 23 marca 2012, o 00:14

kamko napisał(a):zdradz w jaki sposob

wiertarką... mamy mechaniczny licznik napędzany od ślimaka w skrzyni biegów. Co za problem kręcić w drugą stronę... ewentualnie zmienić cały moduł prędkościomierza na inny, z mniejszym przebiegiem :D 2 śrubki i po sprawie. Moduł jest wsuwany, nie ma żadnej plomby.

Ja mam śrubki inaczej, bo rozebrałem zegary z ciekawości na części pierwsze :)
Mój licznik cofany był na pewno, bo wątpię, żeby miał po 15 latach 186 tys. nalatane.
Poza tym to są śrubki od tarczy, której nie trzeba zdejmować.
Obrazek

Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Avatar użytkownika
remiq
Junior Admin
 
Posty: 2961
Dołączył(a): 4 kwietnia 2009, o 21:55
Lokalizacja: Świętochłowice
Car: Audi 80/Saxo/Passat
Engine: 2,0E/1,5D/1,9TDI

Postprzez kamko » 23 marca 2012, o 00:23

wiertarką... mamy mechaniczny licznik napędzany od ślimaka w skrzyni biegów. Co za problem kręcić w drugą stronę... ewentualnie zmienić cały moduł prędkościomierza na inny, z mniejszym przebiegiem :D 2 śrubki i po sprawie. Moduł jest wsuwany, nie ma żadnej plomby.

he he no racja. dzieki
Ostatnio edytowano 23 marca 2012, o 02:17 przez kamko, łącznie edytowano 1 raz
kamko
Sponsor
 
Posty: 252
Dołączył(a): 24 lutego 2011, o 15:06
Lokalizacja: Dylewo Ostroleka
Car:
Engine:

Postprzez migacz1981 » 23 marca 2012, o 21:28

remiq napisał(a):wiertarką... mamy mechaniczny licznik napędzany od ślimaka w skrzyni biegów. Co za problem kręcić w drugą stronę...
W wojsku jechałem z Tarnowskich Gór do Gliwic i z powrotem Honkerem tyle tylko że auto było tam wirtualnie ale przebieg musiał się zgadzać więc młody pod wóz wiertara i 1,5 godz. na głupie 60km także pomysł z cofaniem wiertarką tysięcy kilometrów niedorzeczny
Obrazek
"TITKO je poźiątku"
Avatar użytkownika
migacz1981
Sponsor
 
Posty: 939
Dołączył(a): 10 października 2010, o 18:22
Lokalizacja: Wałbrzych - okolice
Car: Seat Toledo 1L/1M
Engine: 1.9 TDI AHU/ASV

Postprzez szymekgd » 23 marca 2012, o 22:10

Pewnie wiertarka z castoramy :mrgreen:
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez remiq » 23 marca 2012, o 23:02

migacz1981 napisał(a):W wojsku jechałem z Tarnowskich Gór do Gliwic i z powrotem Honkerem tyle tylko że auto było tam wirtualnie ale przebieg musiał się zgadzać więc młody pod wóz wiertara i 1,5 godz. na głupie 60km także pomysł z cofaniem wiertarką tysięcy kilometrów niedorzeczny

Weź wieczorem starą Celmę, wybebesz włącznik, zepnij na krótko, podepnij pod licznik, włącz do prądu, idź spać i wróć rano, najlepiej 2 dni później...

Poza tym nie porównuj Toledo do Honkera...
Obrazek

Możemy wróżyć z fusów, ale najpierw musimy je POMACAĆ
Avatar użytkownika
remiq
Junior Admin
 
Posty: 2961
Dołączył(a): 4 kwietnia 2009, o 21:55
Lokalizacja: Świętochłowice
Car: Audi 80/Saxo/Passat
Engine: 2,0E/1,5D/1,9TDI

Postprzez koti » 23 marca 2012, o 23:14

remiq napisał(a):Poza tym nie porównuj Toledo do Honkera


Szczególnie wojskowego. Niektórymi to strach jechać.
Seat Toledo II, 1.9 TDI 110 KM ASV, 2000r.
Avatar użytkownika
koti
Moderator
 
Posty: 1391
Dołączył(a): 4 sierpnia 2008, o 16:50
Lokalizacja: Lidzbark Warmiński
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Następna strona

Powrót do Kupujemy 1L

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron