[1M 1.6 16V] Problem z silnikiem

Wszystko o silnikach zasilanych gazem

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, Roxon40

[1M 1.6 16V] Problem z silnikiem

Postprzez Pawciooo » 23 września 2015, o 11:05

Witam. posiadam toledo II 1.6 16v 105 km BCB LPG 2003r. Problem zaczął się po instalacji LPG a mianowicie pierwszy błąd to zbyt niska dawka paliwa został odstawiony do gazownika. Po przejechaniu 800 km padła cewka na 1 cylindrze, oczywiście wymieniona oraz błąd skasowany. Kolejne 200 km odczuwalne szarpnięcia przy odpaleniu silnika (zimny), silnik po prostu szarpie na starcie gdy się kawałek podjedzie wszystko wraca do normy ale mam wrażenie ze to jest inny samochód. Wymieniłem świece oraz przepustnica została wyczyszczana + adaptacja. Poprawiło się trochę ale nie całkowicie. Odstawiłem do mechanika on twierdzi ze to wina kolektora ssącego i trzeba wymienić zaśpiewał mi 1500 zl ;).Czy gazownik mógł coś skisić czy kolektorze? Zauważyłem też ze gdy w korku podjadę kilka metrów zaczyna się fala na obrotach (800-1200) sporadycznie bo wystarczy ze się przejadę już normalnie i wszystko wraca tak ja było nic się nie dzieje ale auto dalej takie jakieś inne. Odczuwam też sporadyczne szarpnięcia do 3 tys obrotów. Co może być tego przerzyna ? za pomoc z góry dziękuje POZDRAWIAM ! :)


Dodatkowe informacje !

Szarpanie powróciło, na zimnym silniku podczas odpalania szarpie, odczuwalne jest to ze jakby brakuje mu mocy ( i tak nie mial 1.6! :)) ale jest gorzej. Vag sprawdzony czysto nic nie ma w zapamiętanych oraz aktualnych błędów. Dodatkowo pojawił się problem z climatronikiem a mianowicie śnieżynka podczas jazdy zgasła i po próbie załączenia gaśnie po dosłownie 1s.
Pawciooo
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 18 kwietnia 2015, o 14:51
Lokalizacja: Białystok
Car:
Engine:

Powrót do LPG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron