[ALL] Jak korzystać z DOMINATORA do grupy VW

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[ALL] Jak korzystać z DOMINATORA do grupy VW

Postprzez GRZANA » 17 grudnia 2012, o 23:15

Witam kolegów
Tyle się mówi o pomiarach vag ale niech ktoś się podzieli WIEDZĄ jak w 100% wykorzystać to małe pudełko :roll:
Jak zrobić logi dynamiczne i statyczne
pomóżcie :-)
Ostatnio edytowano 18 grudnia 2012, o 23:58 przez GRZANA, łącznie edytowano 2 razy
GRZANA
GRZANA
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 12 maja 2011, o 19:35
Lokalizacja: kazuń
Car:
Engine:

Postprzez kornat » 17 grudnia 2012, o 23:21

Engine [01]>Means block[08] i wybierasz grupę np. 003 po czym trójka ok 1500 obrotów i gaz w podłogę. Nie wciskasz powoli tylko od razu do końca i tak sobie ciśniesz aż osiągniesz ponad 4000 obrotów. Zmieniasz grupę i robisz to samo. Każdą grupę loguje się oddzielnie. Potrzebujesz 003, 008, 011.
Teraz statyczne to tak samo tylko w Basic Settings i na wolnych obrotach logujesz 000 oraz 011 również oddzielnie. Ważne aby silnik miał temp. powyżej 80*C
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez GRZANA » 17 grudnia 2012, o 23:38

No w końcu ktoś z kim można pociągnąć temat
kornat kolego powiedz mi skąd te kanały i skąd je wziąć .
widzisz kolego ja dopiero zaczynam zabawę z vagiem
przerabiałem temat stojących kierownic , rąbniętej uszczelki pod głowicą mojego traktorka ;niechwaląca się dałem rade nawet sie kanału dorobiłem mój toluś do wielu dziwnych czynów mnie zmobilizował :shock:
potrzeba mi spis kanałów i dobre słowo jak to w życie wdrożyć
GRZANA
GRZANA
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 12 maja 2011, o 19:35
Lokalizacja: kazuń
Car:
Engine:

Postprzez kornat » 17 grudnia 2012, o 23:54

Tu masz tabele z opisem który kanał za co odpowiada przydatne do podglądania danych przy statycznych logach
http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=183
Avatar użytkownika
kornat
Forumowicz
 
Posty: 2452
Dołączył(a): 13 listopada 2009, o 22:48
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI AHF

Postprzez GRZANA » 18 grudnia 2012, o 00:01

Dzięki koledzy ale zaraz dostanie mi się od sonego bo się z tematem wtrymoliłem PRZEPRASZAM
GRZANA
GRZANA
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 12 maja 2011, o 19:35
Lokalizacja: kazuń
Car:
Engine:

Postprzez regii.kr » 18 grudnia 2012, o 08:42

ten dominator to jest jakiś program na bazie vag :?:
Avatar użytkownika
regii.kr
Sponsor
 
Posty: 903
Dołączył(a): 12 sierpnia 2009, o 19:47
Lokalizacja: Kraków
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez GRZANA » 18 grudnia 2012, o 19:18

Witam to takie małe urządzenie
Załączniki
indeks.jpg
indeks.jpg (7.27 KiB) Przeglądane 1979 razy
GRZANA
GRZANA
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 12 maja 2011, o 19:35
Lokalizacja: kazuń
Car:
Engine:

Postprzez vwir » 18 grudnia 2012, o 20:16

Prośba do jakiegoś moda: można poprawić ten błąd w tytule i zmienić duże litery?
Avatar użytkownika
vwir
Sponsor
 
Posty: 2766
Dołączył(a): 20 listopada 2009, o 10:58
Lokalizacja: okolice Krosna
Car: DS5, Leaf
Engine: 2.0HDI, EE

Postprzez GRZANA » 18 grudnia 2012, o 23:17

Witam kolegę tak Masz racje , diabeł tkwi w szczegółach :oops:
GRZANA
GRZANA
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączył(a): 12 maja 2011, o 19:35
Lokalizacja: kazuń
Car:
Engine:

Postprzez Sony » 20 grudnia 2012, o 11:55

GRZANA, a ja zamiast opieprzać to polecę Ci lekturę tegoż tematu :)

http://www.audiklub.org/forum/viewtopic.php?f=1&t=53752

Masz tu ładnie opisane jak należy logi prawidłowo wykonać ;)
Pakiet TS on board : )
Obrazek
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6689
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Następna strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron