[ALL] Procedury diagnostyczne / kodowanie

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

[ALL] Procedury diagnostyczne / kodowanie

Postprzez szymekgd » 22 marca 2012, o 16:17

Ciekawy watek o kodowaniu: http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... f=9&t=2989

ps. Sony, nie wiedzialem,gdzie wrzucic,wiec jezeli w zlym miejscu to zrob porzadek ;)
Ostatnio edytowano 23 marca 2012, o 02:08 przez szymekgd, łącznie edytowano 1 raz
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez dominik » 22 marca 2012, o 17:05

ciekaw jestem czy dało by się u nas zrobić doświetlanie zakrętów ??
Avatar użytkownika
dominik
Sponsor
 
Posty: 1167
Dołączył(a): 4 czerwca 2009, o 21:35
Lokalizacja: Kraków
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI

Postprzez szymekgd » 22 marca 2012, o 17:24

dominik, w vagu to nie wiem, ale na dodatkowej elektronice widzialem, z powodu braku odpowiedniej homologacji szkiel halogenow to oczywiscie nielegalne ;)
szymekgd
Sponsor
 
Posty: 4280
Dołączył(a): 27 lipca 2010, o 14:22
Lokalizacja: Gdynia
Car:
Engine:

Postprzez woyti93 » 22 marca 2012, o 21:39

Mnie zaciekawiła opcja "zwiększenie siły hamowania" - myślicie że da radę zrobić to w 1M???
Avatar użytkownika
woyti93
Forumowicz
 
Posty: 84
Dołączył(a): 19 maja 2009, o 09:31
Lokalizacja: Brzeg
Car:
Engine:

Postprzez jakub_bb » 22 marca 2012, o 22:45

ja właśnie wróciłem z auta bo siedziałem z laptopem ale niestety mój g*wniany kabel nie łączy z VCDS :/
Avatar użytkownika
jakub_bb
Forumowicz
 
Posty: 1154
Dołączył(a): 6 marca 2010, o 00:47
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Car: Audi A4 B6
Engine: 1.9 TDI AWX

Postprzez ozio21 » 25 grudnia 2012, o 09:39

Mi coś adres nie działa :(
ozio21
Forumowicz
 
Posty: 149
Dołączył(a): 26 grudnia 2011, o 11:38
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki
Car: 1M
Engine: 1.9 ASV

Postprzez pszem » 10 czerwca 2013, o 10:50

Witam serdecznie, Panowie mam prośbę o pomoc przy adaptacji przepustnicy w moim tolku III posiadam vcds'a potrafię się podłączyć do każdego modułu w aucie, zrobiłem już nawet long coding dzięki czemu nie muszę pamiętać o włączaniu świateł, jednak mam problem przy adaptacji przepustnicy, przycisk switch to basic settings nie jest aktywny tak jak na zamieszczonym screenie , pytanie co robię nie tak mój silnik to 1.6 beznynka 102 konie

dla tych którzy stanęli przed tym samym problemem co ja mam rozwiązanie pod poniższym linkiem są inne sposoby kodowania u mnie zadziałał ten z 04 / kanał 60

pozdrawiam
pszem
Forumowicz
 
Posty: 20
Dołączył(a): 22 czerwca 2012, o 14:51
Lokalizacja: Katowice
Car: Toledo 5P
Engine: 1.6 MPI

Postprzez piotrek148 » 6 stycznia 2014, o 18:54

Witam.
Chcę wykasować inspekcje olejową w swoim 1M. Ale chcę to zrobić przy użyciu VAGa bo chciałbym zmienić dystans do wymiany z 15 na 10 tys. Jak to zrobić?? które kanał??
Bo w Instruments 17 kanały 10,11,12 mam nieaktywne
Avatar użytkownika
piotrek148
Forumowicz
 
Posty: 255
Dołączył(a): 28 marca 2011, o 21:25
Lokalizacja: Nowa Sól
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 tdi AHF


Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron