[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Moderatorzy: remiq, Sony, CYRULIK, gurszczak, Roxon40

Re: [ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez voyager2550 » 14 maja 2017, o 18:52

Witam. Potrzebuje skasowac blad poduszki po odpieciu fotela. Czy taki interfejs będzie dobry do mojego toledo 2 2004 r?
Nie wiem który z tych 3 jest odpowiedni :(
 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5466993981
 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4981772768
 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5481480443

Lub ewentualnie taki:
 https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html
 Zdaje sobie sprawę że do tego ostatniego potrzebuje laptopa i oprogramowania. Czy te droższe będą dobre i dadzą radę z kasowaniem błędów?
Avatar użytkownika
voyager2550
Sponsor
 
Posty: 240
Dołączył(a): 6 kwietnia 2010, o 15:19
Lokalizacja: Rzeszów
Car:
Engine:

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez asteriks » 16 maja 2017, o 09:54

Wystarczy VAG KKL za 25 zł + VCDS Lite
Obrazek
asteriks
Forumowicz
 
Posty: 58
Dołączył(a): 12 grudnia 2015, o 21:35
Lokalizacja: Kielce
Car: Toledo 1M 2001r.
Engine: 1.6 16V AUS

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Alteowiec » 2 czerwca 2017, o 07:54

Kupiłem kabelek VCDS Version: 16.8.3.1 (x64) 20161010 na aliexpress.com ze sklepu: 7x24 UtopOBD ELECTRONIC CO. LTD Menu po angielsku ale to nie problem:)
Wszystko działa na WIN10_64bit i w dodatku dałem za niego 21$, jestem bardzo zadowolony. W Warszawie za podłączenie komputera liczą około 50 zł a ja mam urządzenie za ~80zł
Alteowiec
Świeżak
 
Posty: 5
Dołączył(a): 21 kwietnia 2017, o 10:06
Lokalizacja: Warszawa
Car: Seat Altea
Engine: 1.9 TDI BXE

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Danpol » 29 czerwca 2017, o 13:54

Cześć i czołem ;-) Odkąd nastały upały ubolewam nad brakiem możliwości otworzenia wszystkich szyb przy okazji otwierania samochodu. Chciałem pogrzebać trochę w temacie i tak się zagrzebałem, że głowa mała :-D Temat związany z podpinaniem się pod samochód jest tak obszerny, iż mnie osobiście to przeraża. Fakt, iż spora część źródeł jest nieaktualna również nie ułatwia zadania. Pytanie mam proste, bardzo proszę o jakiekolwiek wskazówki ;) Otóż, czy mając Toledo z 1998 roku, tym magicznym kabelkiem: https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-2-linie-k-we-wtyku-obd2.html i odpowiednim oprogramowaniem jestem w stanie coś poczarować, aby szyby po przytrzymaniu na pilocie klawisza otwarcia również się otwierały? ;-)
Toledo II 1.8 125 KM 1998 r.
Przejechane 260000 (według licznika)
Avatar użytkownika
Danpol
Sponsor
 
Posty: 24
Dołączył(a): 7 października 2016, o 14:41
Lokalizacja: Bytom
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 30 czerwca 2017, o 15:59

Ty masz Toledo I czy II generacji ?
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Danpol » 30 czerwca 2017, o 16:09

II
Toledo II 1.8 125 KM 1998 r.
Przejechane 260000 (według licznika)
Avatar użytkownika
Danpol
Sponsor
 
Posty: 24
Dołączył(a): 7 października 2016, o 14:41
Lokalizacja: Bytom
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 30 czerwca 2017, o 16:16

No to chyba z 1999 roku masz auto ? Przynajmniej od tego roku było 1M produkowane :roll: Wszystko jest uzależnione od tego jaki masz moduł komfortu.
Możesz pokombinować czeskim programem, ale jak nie pójdzie to wtedy już jedynie zostaje metoda przez DOS, a tam już jest potrzebny kabel RS232, czyli popularne wejście COM, którego dzisiaj w nowszych sprzętach raczej nie uświadczysz.
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Danpol » 30 czerwca 2017, o 17:50

No nie wiem, w dowodzie mam 1998, na wikipedii też jest mowa o 1998, więc chyba 1998 :-P No ale to najmniej ważne. Kupiłem, 50 zł to nie majątek, no ale jednak nie pykło czeskim programem, akurat taka wersja, której nie obsługuje :-/
Toledo II 1.8 125 KM 1998 r.
Przejechane 260000 (według licznika)
Avatar użytkownika
Danpol
Sponsor
 
Posty: 24
Dołączył(a): 7 października 2016, o 14:41
Lokalizacja: Bytom
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.8 20V

[ALL] Interfejs diagnostyczny VAG

Postprzez Sony » 30 czerwca 2017, o 18:16

No to widać musisz mieć pierwszy wypust z 1M. Swoją drogą uzupełniłbyś sobie profil o model auta itd. to nikt by się na przyszłość nie pytał czym jeździsz.
Skoro nie pykło to ratuje Cię jedynie kabel COM i zmiana ustawień przez DOS, więc najlepiej jakby Ci to zrobił ktoś posiadający takie tematy ;)
Avatar użytkownika
Sony
Junior Admin
 
Posty: 6694
Dołączył(a): 20 stycznia 2009, o 21:09
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Car: Seat Toledo 1M
Engine: 1.9 TDI ASV

Poprzednia strona

Powrót do Diagnostyka VAG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron